Midnight Nowhere

Astrid (lizardtattoo)
Het spel begint als je wakker wordt in een mortuarium. Je hebt geen idee wie je bent en je ziet overal bloed. Je blijkt in een bodybag te liggen op een obductietafel. Naast je liggen nog enkele lijken in bodybags. Nadat je uit het mortuarium hebt weten te ontsnappen merk je dat ook de rest van het gebouw vol bloederige lijken ligt.

Door alles te onderzoeken wat je tegenkomt kom je er langzaam achter wat er gebeurd moet zijn. Je bent de enige levende persoon in een ziekenhuis en je doel is dan ook om een uitweg te zoeken. Het verhaal ontvouwt zich langzaam, maar doordat je steeds kleine stukjes te weten komt blijft het spel intrigreren. Hoe komt het dat alle deuren dicht zitten? Waarom staat de naam Sergej in je elektronische agenda? Waarom herinner je je niets van je verleden?

Niet alleen zie je overal in het ziekenhuis bloed en dode mensen, je moet ze ook aanraken, verplaatsen en ledematen afhakken. Aan de muren hangen posters waaruit je op kunt maken dat het leven in de toekomst geen pretje is. Lugubere advertenties en waarschuwingen tegen drugs en sigaretten, de opmerkingen die de hoofdpersoon maakt over de doden en sommige voorwerpen, ze dragen allemaal bij aan de gruwelijke sfeer die in het spel hangt.