Aura: Fate of the Ages

Astrid (lizardtattoo)
Het verhaal stelt in feite niet veel voor. In het introductiefilmpje krijg je kort iets te horen over Keepers, wijze oude mannen die de geheimen van het universum bewaken. Met behulp van ringen kunnen ze naar andere werelden reizen. Volgens de legenden zal diegene die de ringen met heilige voorwerpen, die op die werelden verstopt zijn, combineert, onsterfelijk worden en veel macht verkrijgen.

Jij bent Umang, een slimme student die naar Ademika, de poort naar de werelden, gestuurd wordt om het laatste deel van zijn studie af te ronden bij de wijze meester Grifit. Wanneer je echter bij zijn woning aankomt is hij weg, en hij heeft alleen een briefje achter gelaten waarin hij je vraagt het schip klaar te maken voor vertrek. Vanaf dan sta je er alleen voor.

In de woning van Grifit vind je wat vreemde machines en tekeningen, waarmee je in eerste instantie niet zo veel kan. In de tuin rondom de woning zijn ook enkele technische stellages te vinden met allerlei knopjes om op te drukken en hendels om over te halen.

Tijdens het spel kom je eigenlijk nauwelijks meer te weten over de werelden, de Keepers en Umang. Precies genoeg om te begrijpen waar je mee bezig bent, maar helaas niets meer. Dat maakt Aura een beetje een afstandelijk spel, je kan je niet echt inleven in de hoofdpersoon. Je komt bijvoorbeeld niets te weten over zijn leven tot nu toe, en hij laat niet merken wat hij ervan vindt dat hij naar Grifit wordt gestuurd.