DVD: The Spirit

Tim
De comic waarop Sin City was gebaseerd kenden weingen, voor de film gingen velen toch plat. Zo ook bij The Spirit. Wederom een film die gebaseerd is op een comic die we hier eigenlijk niet goed kennen en in dezelfde sfeer neergezet als Sin City. Niet gek als je bedenkt dat ze van dezelfde maker zijn. Met een stel bloedmooie vrouwen (Eva Mendes en Scarlett Johansson) en een gestoorde wetenschapper (Samuel L. Jackson) staat je wat te wachten.



Denny Colt is, of eigenlijk was, een politieagent in Central City - USA die tragisch om het leven gekomen is tijdens zijn werk. Als ware een feniks herrijst hij uit de dood en gaat hij verder waar hij de strijd eerder had moeten opgeven. Hij blijft de misdaad bestrijden als The Spirit. Hij helpt het plaatselijke politiekorps met het bestrijden van de boeven en probeert zo zijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. The Spirit is een film over een man die eigenlijk als geest van zijn stad terug keert om te helpen. Maar er is één probleem: The Octopus (Samuel L. Jackson), zijn grootste vijand. Als The Spirit is Denny Colt veel bezig te proberen The Octopus te vermoorden. Het wil alleen niet zo vlotten.



Net geen Sin City
The Spirit draait alleen om de strijd tussen de titelheld en The Octopus. Er zitten genoeg grappige quotes in van Samuel L. Jackson, maar die uit de doeken doen, roept alleen reacties op als: "je had er zeker bij moeten zijn". Kijk dan de film maar, je kunt er wel een leuk avondje mee vullen. Over Samuel L. Jackon gesproken, hij speelt een 'mad scientist' die zijn eigen manier probeert te vinden om onsterfelijk te worden. Zoals eerder gezegd, is The Spirit geheel in dezelfde sfeer als Sin City gemaakt. Zwart, wit en rood zijn de hoofdkleuren. Maar helaas komt deze film niet in de buurt van het succes van Sin City. Het wordt voldoende geprobeerd, maar helaas. Ondanks (misschien dankzij) Samuel L. Jackson, Eva Mendes en Scarlett Johansson komt The Spirit niet in de buurt van Sin City en dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest van de makers.



The Verdict
Als eindoordeel moet dan toch worden geconcludeerd dat de film niet brengt wat we er misschien van hadden mogen verwachten. Mede omdat hij gemaakt is door de makers van Sin City en 300. Maar goed, er werken tegenwoordig zoveel producenten mee dat er altijd wel eentje aan een grote film heeft meegewerkt. Terug naar de The Spirit zelf. Het personage The Spirit blijft een beetje oppervlakkig en draagt de film niet. De overige personages, ach, zij doen leuk mee maar tillen The Spirit niet naar een hoger plan. Op de achterkant van de dvd staat dat de bloedmooie vrouwen de gemaskerde held verleiden, maar hij is zelf meer bezig met vrouwelijk schoon dan dat hij verleid wordt. Uiteindelijk zal deze film het moeten doen met 2,5 ster: aardig voor een no-nonsense avondje, maar zeker geen hoogstaande 'Hollywood-action'. Jammer.


Label: Sony Releasedatum: 5 juli 2009 Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: N.v.t.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.