CD: the Maccabees - Wall of Arms

René (MrManiak)
the Maccabees gaan er volledig voor. Een nieuw album, touren en vele promotie-interviews zijn de afgelopen tijd al in verschillende media voorbij gekomen. Ook FOK! moet er aan geloven. Niet omdat het een mediahype is, maar omdat de band gewoon de aandacht verdient. Bij deze de recensie van het tweede album van de Maccabees: Wall of Arms



Het album begint al meteen goed. Met het nummer 'Love You Better' is de sfeer van de gehele plaat meteen neergezet. Het nummer kun je het beste vergelijken met een track van de Kaiser Chiefs; een verslavend deuntje, vocalen die goed in het gehoor klinken en een lekker indie rock-gevoel.
De gehele cd bestaat uit deze goed in het gehoor liggende indie rock-tracks. De gitaren zijn soft met een acceptabele en bekend effect eroverheen, de drums hebben samen met de baslijnen een goed onderhoudende sfeer en de teksten zijn makkelijk, maar pakkend. Zo ook het nummer 'Bag of Bones'. Na een intro die van hard naar zacht gaat begeleidt de basgitarist je na een dikke halve minuut naar zanger Orlando Weeks, beginnend met de woorden 'One last push with all the strength of us all. Under one great shadow floorshow, take the strain for us all'. Na deze twee zinnen start een refrein dat gedurende de gehele plaat in je hoofd blijft zitten; een vrolijk gezongen 'Can You Give It'.



Na de eerste cd 'Colour It In' is de band helemaal terug. Tenminste, in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland wordt Wall of Arms mogelijk de doorbraak van the Maccabees. Mocht je nog niet overtuigd zijn om het album eens te luisteren, 21 augustus kun je de band bewonderen op Lowlands...Waar FOK! ook dit jaar weer bij is.


Tracklist:
1. Love You Better
2. One Hand Holding
3. Can You Give It?
4. Young Lions
5. Wall of Arms
6. No Kind Words
7. Dinosaurs
8. Kiss and Resolve
9. William Powers
10. Seventeen Hands
11. Bag of Bones



Label: EMI Releasedatum: juli 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek ook eens in het forum Muziek