DVD: Spring Breakdown

Lars (detulp050)
Als je in de lente een strand in Florida. Californië of Texas bezoekt, dan loop je een grote kans om tussen groepen feestende studenten terecht te komen. In het voorjaar is het namelijk tijd voor Spring Breakdown. Het is een soort korte voorjaarsvakantie, waarbij het motto "Je leeft maar één keer" centraal lijkt te staan. Een week lang zuipen, neuken, dansen en drugs en daarna weer braaf naar school. Voor de onbekende regisseur Ryan Shiraki zijn de feestende studenten een inspiratie geweest voor de film Spring Breakdown.



Ashley is eigenlijk een beetje een nerd. Ze heeft nog geen plannen voor de vakantie, maar besluit tegen haar moeder te liegen over haar reisplannen. Haar moeder, die vroeger een populaire sloerie was, is nu een 'nette' vrouw en staat op het punt om de nieuwe vice-president van de Verenigde Staten te worden. Terwijl Ashley tegen haar zin naar het strand van South Parne vertrekt om haar moeder te imponeren, is haar moeder bang dat haar dochter voor een schandaal kan zorgen en haar carrière vernielt. Daarom stuurt ze een wat nerdige medewerkster, Gayle, naar South Parne om een oogje in het zeil te houden. Gayle was op de middelbare school al niet bijster populair en besluit haar twee suffe vriendinnen mee te vragen. De drie dames, inmiddels in de dertig, weten niet wat feesten is en proberen onopvallend in het Salou van de V.S. op te gaan. Dat wordt lachen, gieren, brullen natuurlijk.




Tsja, een cast vol relatief onbekende namen en een scenario dat uitnodigt tot een oneindige reeks van onderbroekenlol belooft weinig goeds. En jammer genoeg is dat ook het geval. Het verhaal gaat werkelijk helemaal nergens over, de grappen zijn niet leuk of ontbreken, het acteerwerk is beschamend en zelfs de 'lekkere wijven' zijn niet lekker. Waarschijnlijk is er maar één richting voor deze dvd-release: rechtstreeks naar de bak vijf dvd's voor vijf euro bij de Blokker. Oh, er zijn ook nog extra's, iets met bloopers en een commentaartrack, maar bij een slechte film kun je die net zo goed overslaan. Tot ziens en vaarwel.


Label: Warner Bros. Releasedatum: 2 juli 2009 Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: n.v.t.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.