DVD: Hard Bass 2009

Martijn (PartyAnimal87)
Hard Bass is al jaren één van de succesvolle concepten van B2S. Op 14 februari jongstleden vond dit feest voor het eerst plaats in het Arnhemse Gelredome. Inmiddels is de liveregistratie op dvd verschenen om na te genieten en weer zin te krijgen in de vele festivals die deze zomer op het programma staan met Hard Bass: The Live Registration.


Op de dvd is veel aandacht voor de show. Het eerste wat opvalt is de enorme muur van LED-lampjes achter de dj-booth, die volgens B2S uniek is voor een dance-event. Wat een licht komt er van af, een fantastisch gezicht. Niet voor niets zijn er zoveel mobieltjes in de lucht te zien die alles opnemen bij de opening van de show... Uiteraard zijn ook de lasers uitgebreid aanwezig en ontbreekt het vuurwerk niet. De opkomsten van de teams met vlaggendragende dames zitten ook erg strak in elkaar. En dan dat gigantische Hard Bass-logo aan het dak... Sfeertje is gezet!

Maar waar het echt om gaat tijdens een houseparty is natuurlijk de muziek. Met namen als Luna, Noisecontrollers, Isaac, Deepack en de Donkey Rollers kan dat natuurlijk niet fout gaan. Ieder team krijgt uitgebreid de aandacht en we zien de heren aan knopjes draaien, plaatjes aan elkaar mixen en veel plezier hebben. Vooral Yellow gaat helemaal los, maar wat wil je met Frank-E van Deepack in je team? Feest gegarandeerd met die man. De afsluiting van de Donkey Rollers is altijd een hoogtepunt. Keihard beuken!

Bij de extra's vind je traditiegetrouw een fotogallery. Boeiender om te zien is de opbouw van het decor, de verlichting en de lasers. Ook de beelden achter de schermen laten zien dat het organiseren van een dergelijk feest niet iets is wat je zo even doet. Een leuke feature is dat je de intro's van ieder team uit verschillende hoeken kunt bekijken. De moeite waard!


Zoals eerder gezegd is muziek het belangrijkste onderdeel, ook op deze dvd. Het is dan ook jammer het geluid niet overal even strak is. Kleine volumeverschillen, het voor een groot deel ontbreken van zaalgeluid (en dus sfeer) en een paar slordige knippen zijn dan ook een minpuntje. Op de montage van de beelden is verder weinig aan te merken. Hier en daar had er wat minder fanatiek geschakeld mogen worden en kijken met een zwakke maag is met de camera die boven het publiek draait af te raden. Ook lijkt het wel alsof dezelfde mensen wel heel vaak in beeld komen... De beeldkwaliteit is verder prima.

Nagenieten van een avondje Hard Bass is iets wat met deze dvd zeker gaat lukken. Toch is het jammer dat er met name aan het geluid iets te weinig aandacht is besteed. Maar het uiteindelijke doel is om er voor te zorgen dat je zin krijgt in een feestje. Dat lukt zeker, dus laat die festivals maar komen!


Label: Mid-Town Releasedatum:juni 2009
Waardering:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.