CD: Datarock - Red

René (MrManiak)
Datarock is in Nederland nog tamelijk onbekend. Het enige nummer die misschien nog een beetje bekend zou klinken, is Fa Fa Fa, die in games zoals NBA en FIFA is gebruikt. Na een leuk eerste album en een EP die weinig interessants had, ligt vanaf vandaag de plaat Red in de schappen. Tijd om naar de winkel te rennen?




De electro-rockband uit Noorwegen begint het album in stijl met de openingstrack the Blog. Een stem vertelt wat er allemaal op het wereldwijde web te doen is, maar ook de gevaren hiervan. Met harde gitaren doet eigenlijk alleen dit nummer het tagje 'rock' aan.
Zo goed als ieder nummer is zeer basic. Een leuke beat, aparte geluidjes en her en der een (verdwaalde) vocaal. Een goed voorbeeld is Amarillon. Tegen de tijd dat je bij dit negende nummer op de cd bent aangekomen, zijn de digitale beats aardig eentonig aan het worden. Ook de net iets te zoetsappige tekst 'I wanna hold your hands tonight, I wanna walk you home from school, I wanna take you on a date, I wanna treat you like a fool' maakt het er echt niet beter op.
Ook de vocalen op andere nummers zijn niet positief te noemen. In Not Me zit Fredrik Saroea er af en toe flink naast. Studiomix of niet, dit valt behoorlijk op.

Gelukkig is niet het hele album een ramp. Give It Up is zo'n typisch nummer dat qua zowel melodie als tekst in je hoofd blijft hangen. Ook dit is weer een nummer waar je, net zoals in de openingstrack, een gitaar te horen krijgt. Het meest verslavende aan dit nummer is toch de 'Oooh oooh oooh' die veelvuldig te horen is.




Over de hele cd zit een zeer eentonig geluid. Mocht je de eerste cd van Datarock leuk vinden, zelfs dan is deze plaat een stuk minder te noemen. Jammer, er had meer in kunnen zitten.

Playlist

1. The Blog
2. Give It Up
3. True Stories
4. Dance!
5. Molly
6. Do It Your Way
7. In the Red
8. Fear of Death
9. Amarillion
10. The Pretender
11. Back in the Seventies
12. Not Me
13. New Days Dawn


Label: Nettwerk Releasedatum: 9 juni 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in Muziek.