Boek: Max en Bobbie - Het Hondenboek

Phedre77
Max en Bobbie, twee eigenwijze honden komen met hun debuut: Het Hondenboek, een lijfboek voor eigenzinnige honden. De twee auteurs proberen hun soortgenoten in te lichten over het hondenleven, de nadelen en de voordelen. Tips, stap-voor-stap beschrijvingen van handelingen en leuke uitjes worden afgewisseld met historische verhalen over dappere voorouders.

Herhaalde Humor
Zo vertellen de harige schrijvers welke dingen geschikt zijn om achteraan te rennen en welke schoenen het lekkerst zijn om op te kauwen. Het Hondenboek is tweehonderd pagina's dik en staat vol met dit soort ongein. Het is best leuk gebracht, maar de gemiddelde volwassene zal zich snel vervelen met deze herhaalde humor. Max en Bobbie hebben ook wel zo nu en dan een succesje. Ze vertellen bijvoorbeeld hoe ze Pavlov getraind hebben.

Herkenbaarheid
De grote mate van herkenbaarheid maakt dit een leuk boek voor de baashelften van moeizame baas-hond relaties. Kapot gekauwde schoenen, getraumatiseerde katten, pure ongehoorzaamheid en ander wangedrag worden onder de loep gelegd. De eigenaar van een niet erg sociale of getrainde hond zal zich begrepen voelen en dat maakt Het Hondenboek voor die doelgroep een leuk cadeautje. Ook voor jonge tieners met een grote hondenwens is dit boek een leuk bundeltje van voorpret. Maar buiten die twee categorieën zie ik weinig mogelijkheden voor dit 'lijfboek voor eigenwijze honden'.



Uitgever: Elmar ISBN: 978 90 389 1912 6 Pagina's: 199
Waardering:

Kijk voor meer verhalen over dieren in FOK! Flora & Fauna.