Film: Donkey Punch

Julian (falloutboy)
Tieners, drugs, een mooi vakantie oord en een miljoenenjacht. Dit zijn de ingrediënten van de thriller Donkey Punch. Alhoewel de titel anders doet vermoeden, is dit dus geen keiharde porno. Doch, het functionele naakt komt ruim voldoende voorbij. Niets wat wij Nederlanders niet gewend zijn. De lezertjes onder de 16 zijn gewaarschuwd.


Nadat haar vriendje is vreemdgegaan, wordt Tammi door haar 2 vriendinnen meegenomen naar Mallorca om de mannen voor even achter zich te laten. Het meidenweekendje neemt uiteraard een wending als ze in een club Marcus Bluey en Josh tegenkomen. De jongens blijken matrozen van een rijke erfgenaam te zijn. Deze is elders vakantie houden, zodat de heren het rijk voor zich alleen hebben. Ze nodigen hun pasgemaakte vrienden dan ook uit om met hen op dit mooie jacht een leuk feestje te komen vieren. Na enige twijfels en overredingskracht koerst het miljoenenjacht naar open zee.


Eenmaal voor anker, barst er een goed feestje los. Onder het genot van veel drank en drugs, wordt er goed los gegaan. Het feest zet zich voort in de kajuit. Vanaf daar neemt de film een redelijke tempo aan. De sfeer op de boot slaat volledig om als er tijdens de vrijpartij iemand om het leven komt.


De filmtitel leent zich aan het gesprek om de sex spannender te maken. Volgens onze personages, komt het op het volgende neer: als de heer in kwestie de dame op zijn 'hondjes' neemt en bijna op zijn hoogtepunt geraakt, is het de bedoeling de dame zo hard mogelijk tegen het hoofd te slaan. Om uit te vinden of er enig genot aan te beleven valt, raad ik je aan om de film zelf te gaan bekijken.


Het beklemmende van een boot op open zee
Donkey Punch is geen dertien-in-een-dozijn tiener-slasher. Dat is ook één van de weinige goede punten. Waar de makers de plank misslaan, is dat men niet genoeg tijd heeft geïnvesteerd in het uitdiepen van de karakters. Om deze reden kun je niet genoeg meeleven met de personages. Het zal je dan ook een zorg zijn wanneer er iemand doodgaat. Daarentegen is het beklemmende van een boot op open zee zeer goed weergegeven. Het acteerwerk van de cast is over het algemeen redelijk. Niet lettend op het personage van Bluey, dat met zijn rare AliG-accent de hele film door zichzelf belachelijk maakt. Een beste film om te kijken, maar dan wel op DVD. In de bios zal plaatsvervangende schaamte bij de seksscènes namelijk niet onontkoombaar zijn.

Label: Optimum Releasing Releasedatum: 23 April
Kijkwijzer: Waardering Film:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.