CD: John Legend - Live from Philadelphia

Chantal (rocha01)
Zanger John Legend heeft de afgelopen jaren een behoorlijke muzikale vlucht gemaakt. Zijn concerten zijn steevast uitverkocht en ook zijn uitspattingen in de hitparades tikken aardig aan. Tijd voor weer een nieuw album, dit keer een combinatie van een cd met een dvd. Een live-registratie van zijn concert in Philadelphia, en dat alles onder de 'verrassende' naam Live from Philadelphia. Even lekker mellow genieten...


Live
Legend heeft al heel wat cd's uitgebracht, waarvan een groot deel live-albums is. Ook deze is weer een registratie van één van zijn vele concerten. Dit keer is gekozen voor het concert dat hij gaf tijdens zijn 2007-tour, waarbij hij Philadelphia aandeed. Al zijn bekende nummers komen voorbij: 'Ordinary People', 'Save Room', 'P.D.A.' en 'Let's Get Lifted'. Wat dit album bijzonder maakt, is de sfeer die het overbrengt. Tijdens het luisteren krijg je een erg goed beeld van de ambiance die er in de zaal heerst. Geen hysterisch gegil, maar een aangename flow van muziekliefhebbers. Een flow waar je als luisteraar van de cd in meegaat. Sluit je ogen, en je waant je in Philadelphia waar je deel uitmaakt van het concert daar. Dit is een grote meerwaarde van een live-registratie, maar vaak komt dit niet zo goed over wanneer je thuis op de bank zit. Legend heeft dit wél weten vast te leggen.

Soul en gospel
Wanneer je John ooit zelf live hebt gezien en gehoord, weet je dat hij dan nagenoeg net zo goed klinkt als op zijn 'opgepoetste' studio-albums. Ook op Live from Philadelphia' is dat het geval. Je hoort aan het publiek op de achtergrond dat het live is, maar de stem van Legend laat nauwelijks een steek vallen. Lekkere soul, overgoten met een gospelsausje, gedipt in een mellow sfeer... wat wil je nog meer. Dit is puur genieten! Ja, hier zit een tevreden, en relaxte reviewer die enthousiast is over weer een nieuw Legend-album.

John Legend houdt niet van tierelantijnen, zijn muziek is puur en oprecht natuurlijk. Geen bombastische orkesten, instrumentale uitbarstingen of hoge uithalen, het geheel straalt rust uit. Deze cd kan een prachtig rustpunt vormen in de hectiek van alledag. En als je écht even de tijd hebt, kun je de bijgeleverde dvd opzetten, de muziek wordt dan even ondersteund met wat video-materiaal. Zeker een toevoeging, maar geen must. Wanneer je alleen de enkele uitvoering van dit album hebt, ben je ook al heel goed uit.

Leuk weetje wellicht: John Legend heet eigenlijk John Stephens... maar dat terzijde... hij is nu toch al wel een 'legend' te noemen.


John Legend - live op z'n best

Tracklist

1. Do U Wanna Ride - Live (1:54)
2. Heaven - Live (3:33)
3. Stereo - Live (4:06)
4. Let's Get Lifted - Live (2:47)
5. Alright - Live (2:46)
6. Number One - Live (2:51)
7. Save Room - Live (4:05)
8. Where Is The Love - Featuring Corinne Bailey Rae - Live (3:26)
9. I Can Change - Live (3:13)
10. I Want You (She's So Heavy) - Live (2:59)
11. Slow Dance - Live (5:05)
12. Dance To The Music - Live (3:48)
13. Again - Live (4:16)
14. P.D.A. (We Just Don't Care)/Feel Like Makin' Love Medley - Live (5:59)
15. Used To Love U - Live (3:59)
16. Ordinary People - Live (5:03)
17. Coming Home - Live (5:24)
18. Show Me - Encore - Live (5:28)
19. So High - Encore - Live (7:37)

Label: Sony Releasedatum: maart 2009 Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.