CD: Enrique Iglesias - Greatest Hits

Chantal (rocha01)
Als je zegt "Latin pop", denk je al snel aan Enrique Iglesias. Deze 'zoon van' heeft inmiddels wel bewezen niet alleen op de naam van zijn beroemde vader te hoeven teren, maar zelf ook een grote schare fans om zich heen kan verzamelen. Met wereldwijd meer dan 50 miljoen verkochte cd's is hij een 'grote' te noemen in deze tijd. Na heel wat jaren te hebben rondgezworven in de muziekwereld is het tijd voor een samenvatting en hoe kun je dat als zanger beter doen dan met een Greatest Hits-album. Zo moet ook Enrique gedacht hebben, want sinds medio november ligt Enrique Iglesias - Greatest Hits in de winkel.

Weinig ontwikkeling
Bij het beluisteren van de cd valt meteen op dat de stijl van Enrique in de loop der jaren weinig is veranderd en nauwelijks groei heeft doorgemaakt. De nummers op het album, een selectie uit 13 jaar carrière, hebben allemaal eenzelfde stijl en zijn van eenzelfde snit. Ze passen op zich prima bij de uitstraling die onze 'latin lover' heeft, maar laten meteen ook blijken dat in de zanger maar een beperkte kwaliteit huist. Het is vooral heel veel van hetzelfde, de bekende 13-in-een-dozijn. Het is met deze conclusie des te opmerkelijker dat de verkoopcijfers toch zo hoog zijn. Zou uiterlijk hier dan toch een belangrijkere rol spelen?


De sexy Enrique

Onopvallend
Bekende hits als 'Hero', 'Rhythm Divine', 'Can You Hear Me' en 'Do You Know' zijn natuurlijk allemaal opgenomen op deze best-of. De zanger heeft tussen de bekende titels ook nog twee niet eerder uitgebrachte nummers opgenomen: 'Away' (met Sean Garrett) en 'Takin' Back My Love' (met Ciara). Ze vallen alleen totaal niet op, want ze sluiten naadloos aan bij het eerder genoemde 13-in-een-dozijn-fenomeen. Dit alles gezegd hebbende, is de eindconclusie dat het na 13 jaar misschien is tijd voor een verzamelaar met greatest hits, maar dat dat niet per definitie hoeft te betekenen dat het ook allemaal goed is. Zijn fans zullen de cd ongetwijfeld aanschaffen, maar het blijft maar zeer de vraag of dat echt vanwege de muziek is.

Tracklist
1. Bailamos (Wild Wild West/soundtrack version)
2. Away - Iglesias, Enrique & Sean Garrett
3. Hero
4. Be With You
5. Takin' Back My Love - Iglesias, Enrique & Ciara
6. Rhythm Divine
7. Do You Know (The Ping Pong Song)
8. Tired Of Being Sorry
9. Escape
10. Could I Have This Kiss Forever - Houston, Whitney & Enrique Iglesias
11. Not In Love (radio mix) - Iglesias, Enrique & Kelis
12. Don't Turn Off The Lights
13. Love To See You Cry
14. Maybe
15. Addicted
16. Somebody's Me
17. Can You Hear Me
18. Miss You - Nadiya & Enrique Iglesias


Label: Universal Music Releasedatum: 17 november 2008
Waardering: