DVD: De Lama's - Superhelden

Patrick (maduropa)
Plaats Ruben Nicolai, Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge op het toneel en een zoemer onder de handen van Patrick Lodiers en je hebt De Lama's. Het is één van de meest succesvolle programma's van BNN. In 2006 wonnen ze er zelfs de Gouden Televizier-ring mee. Het programma kan dan ook rekenen op een grote schare fans die trouw iedere vrijdag de tv aanzetten om te genieten van het improvisatietalent van deze vier superhelden. Dit najaar zal echter het doek vallen voor De Lama's. Op vier april kondigde de groep aan dat ze op het hoogtepunt zouden stoppen. Nog maar kort geleden is de laatste tv-uitzending geweest en ook het theater zal zeer binnenkort voorgoed vaarwel gezegd worden. Maar is er dan geen enkele mogelijkheid meer om De Lama's te zien? Jawel hoor: de dvd Superhelden is zojuist uitgebracht.

Ook in het laatste seizoen stroomden de gasten weer rijkelijk binnen. Neem bijvoorbeeld Danny de Munk die een aantal decorstukken mee nam waar De Lama's gretig gebruik van maakten. Helaas haalde deze 'voorwerpenronde' de dvd niet. Wat we wel terug kunnen vinden zijn legio andere scènes uit het seizoen 2008. Neem nu bijvoorbeeld de superheld Spraakgebrekman, of het varken dat moslim wilde worden. Als je ze afgelopen jaar hebt gevolgd, zal alles op deze dvd je wel bekend voor kunnen komen. Op het eerste schijfje is ruim twee uur materiaal verzameld.

Een hilarische dating-show

De tweede disc in het doosje bevat de bonussen. Hierop staan hilarische scènes die de tv niet hebben gehaald. Het is de ideale dvd als alle afleveringen nog te vers in je geheugen zitten. Toegegeven, de meest sterke onderdelen zijn al uitgezonden op de tv, maar het restmateriaal mag er zeker zijn. Neem bijvoorbeeld het hilarische bijproduct van de datingshow welke spontaan leek te veranderen in de doventolk. Naast deze extra fragmenten zie je ook een reportage van de Lama Fandag 2008, de dag waarop ze aankondigden, na de vijf zeer succesvolle jaren, te stoppen. Menig traantje werd weggepinkt na de aankondiging. Na deze fandag volgen de opkomsten van De Lama's in het theater van Arnhem, weer iets wat je niet op de tv te zien krijgt. De afsluiter op de bonus-dvd is een reportage welke gefilmd is door Ruben van der Meer. Een leuke blik achter de schermen, waarbij je je geregeld afvraagt hoe serieus sommige onderdelen eigenlijk zijn.

Seizoen 2008 was zeker geslaagd te noemen. Goede gasten en een uitstekend samenspel tussen de vier Lama's. Dat dit het laatste seizoen is geworden maakt het ook nog net even iets specialer. De kwaliteit van het beeldmateriaal op beide dvd's is goed te noemen, op een aantal fragmentjes bij de Ruben-tapes na. Het is mede dankzij de bonus-dvd dat Superhelden verplichte kost is voor de fan. Bijkomend voordeel is ook nog dat je deze dvd op dit moment erg goedkoop kunt scoren. Je krijgt hem namelijk gratis als je snel lid wordt van BNN.

Label: BNN Releasedatum: 14 november 2008 Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: