DVD: Made of Honour

Chantal (rocha01)
Tom (Patrick Dempsey) is een succesvolle, rijke, sexy man. Hij heeft het helemaal voor elkaar. Naast de nodige relaties kan hij altijd rekenen op zijn beste vriendin Hannah (Michelle Monaghan). Maatjes voor het leven. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, totdat Tom te horen krijgt dat Hannah naar Schotland moet voor haar werk. Zodra Hannah is vertrokken beseft Tom dat hij meer in Hannah ziet dan alleen zijn maatje. Romantische gevoelens nemen bezit van hem en hij is bereid zijn vrije, vrouwenverslindende leventje op te geven om met haar verder te gaan. Wanneer Hannah echter terugkomt en verloofd blijkt te zijn met de robuuste Schotse 'Hooglander' Colin, is Tom helemaal van de kaart. Hij neemt zich voor er alles aan te doen om Hannah voor zich te winnen, maar dit plan valt al snel in duigen wanneer zij hem vraagt haar 'maid of honour' te zijn. Zoals het een goede vriend betaamd, gaat Tom er helemaal voor. Maar naarmate de tijd vordert krijgt hij steeds meer moeite met zijn rol als 'bruidsmeisje' en nemen zijn voor haar gevoelens meer en meer toe. Grote vraag is wat hij hiermee moet doen: Zal hij de hele bruiloft overhoop gooien en voor de liefde van zijn leven vechten of moet hij haar keuze respecteren en gewoon de goede vriend c.q. het ideale bruidsmeisje zijn?


Het bekende trucje
Dit is kort gezegd het verhaal van Made of Honour, één van de vele rom-koms waarin Patrick Dempsey ('Dr. McDreamy' - Grey's Anatomy) een rol speelt. De verhaallijn is zeker niet nieuw te noemen en roept meteen de titel My Best Friends Wedding bij je op. Diepgaand is de verhaallijn ook niet. Dit is vaak het probleem met rom-koms, het blijkt erg moeilijk te zijn om nieuwe verhalen met enige diepgang te bedenken. Toch wil een wat minder origineel, ietwat oppervlakkig verhaal niet zeggen dat een film niet goed kan zijn. Zo ook het geval bij Made of Honour. Het is geen slechte film.

Vooral de rollen van hoofdrolspelers Patrick en Michelle maken de film tot een leuke feel-good movie. De chemie tussen de twee is duidelijk zichtbaar en menig vrouw zal toch nog steeds in katzwijm raken bij het zien van 'Dr. McDreamy'. Ook de rol van Kevin McKidd als Hannah's Schotse verloofde Colin is het vermelden waard. Hij zet een heerlijk personage neer als 'redhead' in Schotse rok. Het mag dan een film vol clichés zijn, met een weinig originele plot en een voorspelbaar eind, toch is het een aardige drie-sterren rom-kom. Gewoon lekker voor een middagje zwijmelen op de bank, samen met je partner. En laten we eerlijk wezen: dat is toch het doel van een romantische komedie...


Extra's
De release van deze film op dvd kent wel een aantal extra's. Iets wat bij andere films in dit genre niet altijd het geval is. Naast wat standaard zaken als een trailer, enkele audio-commentaren en twee verwijderde scènes, staat er 'Save the Date: The Making of...' op de schijf. In 12 minuten word je in een 'treintje' langs de film genomen. Zie het als de bekende 'Backlot tour' die je bij bijvoorbeeld MGM in Orlando kunt nemen. Een andere extra die wel even aangestipt mag worden is 'Three Weddings And a Skyline'. Hierin legt setontwerpster Kalina Ivanov uit hoe de set tot stand is gekomen. Kleuren, stijlen, bloemen; alles komt even voorbij. Een grappig stukje dat net iets meer inkijk geeft.

Al met al hebben we eigenlijk gewoon te maken met een doorsnee romantische komedie, die qua film drie sterren wel waard is en qua extra's die drie ook net haalt. Zoals eerder al geconcludeerd: lekker voor een romantisch middagje met je geliefde.


Label: Columbia Pictures Releasedatum: 23 oktober 2008 Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's: