CD: Various - Decibel 2008

Martijn (PartyAnimal87)
Afgelopen zomer was Decibel compleet uitverkocht. Duizenden feestbeesten gingen in de Beekse Bergen los op de beats van tientallen dj's. Voor wie het feest wil herbeleven ligt de compilatie van het feest in de winkels. Drie schijfjes gemixed door Zany & The Beholder, Paul Elstak en Sven Wittekind.


Zany en The Beholder zijn twee dj's die geen introductie behoeven. Samen nemen ze de eerste cd voor hun rekening, die ze gevuld hebben met een hoop nieuw werk van hun labels Fusion en Seismic. Zo horen we de twee nieuwste tracks van Zany's Donkey Rollers. Wat een bruut geweld, maar minder zijn we natuurlijk ook niet van ze gewend! Tracks van Floorcrushers, Dozer en Killer Clown zijn knallers van dit label uit Eindhoven. De inbreng van Seismic bestaat uit nieuwe releases van Balistic en Zero Vision. Het was lange tijd erg rustig rondom het label, maar dit materiaal belooft veel goeds. Natuurlijk horen we ook nog een aantal co-producties van beide heren: 'Euphoria', hun remix van 'Arise' (Bulldozer Project) en natuurlijk 'Bleeding For The Harder Styles', wat het officiële anthem van het feest was. Deze laatste is niet hun beste productie, maar op het juiste volume klinkt het toch vrij lekker!

Paul Elstak timmert ook al heel wat jaren aan de weg. Voor het tweede schijfje van de compilatie heeft hij een hoop lekkere hardcoreplaten uit de kast getrokken. In het eerste deel van de mix horen we nog een aantal klassiekertjes, daarna gaat hij volledig over op het recentere werk. Zo horen we het ijzersterke 'Let's Get It On' van Art Of Fighters en Endymion, het geniale 'Nasty' van Mad Dog en een heerlijke remix van het bekende 'Voel Je Die Bass?'. Paul Elstak zelf horen we met 'Offensive Thrilla', een mash-up van de bekendste tracks van zijn hand. Met de snoeiharde Neophyte remix van Antimix (The Masochist) komt er een einde aan het hardcoregeweld uit Rotterdam.

Sven Wittekind heeft disc drie volgestampt met vette hardtechno. In een flink tempo dreunen de bassen uit je speakers. 'No Future For Us' van Matt M. Maddox is het duidelijke hoogtepunt van deze cd. De break, de piano en de kicks maken het nummer tot een fantastisch geheel. De mix van oude en nieuwe tracks is erg oké, al mag hij af en toe wat minder met het mengpaneel spelen. Voor de objectieve luisteraar zal het soms wat eentonig klinken, maar muziek als deze moet je leren luisteren. Als je eenmaal de schoonheid van techno kent, is dit een energieke en krachtige set van deze Duitse dj.


De drie mixen geven je een prima beeld van het feest Decibel. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na is er weinig op de schijfjes aan te merken. Alle dj's hebben gekozen voor een afwisselende tracklist met zowel oude als nieuwe platen. Het maakt Decibel 2008 tot één van de betere compilaties die tot nu toe is uitgebracht dit jaar. Uw reviewer wacht nu al in spanning op de editie van 2009!


Label: Mid-Town Releasedatum: Augustus 2008
Waardering: