Film: Winx club: het Geheim van het Verloren Rijk

Vikash (Wiekasj)
Winx, wie kent ze nou niet? Als een totale Winx-leek zat ik in de perszaal, waar ik werd omringd door schreeuwende kinderen (de pers vond het nodig hun kroost mee te nemen). Nadat het licht uitging, werd ik meteen verblind door de extreem flitsende intro die werd begeleid door muziek van Jetix niveau. Na de intro belandde ik meteen in een spannende scène waar de onze Winx-feetjes onder hun cape een geheim kasteel probeerden binnen te dringen. Als ze opeens worden belaagd, gooien ze hun capes af en op dat moment schoot er maar één gedachte door mij heen, "wat de neuk, halfnaakte feeën!".



Winx club: het Geheim van het Verloren Rijk gaat verder waar de serie (of vorige film dit is me niet helemaal duidelijk) ophield. Bloom is nog steeds op zoek naar haar ouders welke bij het ontploffen van haar thuisplaneet zoek zijn geraakt. Later blijkt het echter dat de ouders van Bloom zijn meegesleurd in de dimensie waar ze de kwaadaardige heksen naar toe hebben verbannen. De kwaadaardige heksen houden de ouders van Bloom in deze duistere dimensie gevangen, maar de heksen kunnen haar ouders niet koud maken. Zolang Bloom nog in leven is worden haar ouders beschermt door super toffe mystieke krachten. Dus de heksen sturen een afgezant om Bloom te vermoorden en onze heldin gaat zelf met haar perfecte feeën vriendinnetjes en er perfecte lightsaber vriendjes erop uit om haar ouders te redden. Ze moeten hiervoor een boek vinden wat ze daarna de weg wijst naar de geheime dimensie, waarna de ultieme showdown plaats vindt.

Je weet wat ze zeggen over mannen met grote zwaarden...


Halfvolle melk
Wat mij meteen opviel was de manier waarop de feeën en hun vriendjes worden afgebeeld. De jongens zijn de perfecte blonde witte prinsen op witte paarden (in dit verhaal super vette spaceships). De meisjes zijn echter super dun en lopen rond te paraderen met hun perfecte figuur in naveltruitjes en korte rokjes. Niet dat ik iets heb tegen naveltruitjes en korte rokjes, maar als je als klein meisje niet zo dun bent, kan deze film volgens mij best deprimerend zijn. Iedereen in de film heeft een perfect lichaam. Ik roep de filmmakers daarom op om een nieuwe Winx te introduceren, eentje met een maatje meer en een gezellige bolle toet, kan die ook meteen mooi voor de comic relief zorgen.

Anorexia anyone?


Fruitmelk
Mensen die niet van felle kleurtjes houden raad ik aan niet naar deze film te gaan. De gehele film word je namelijk dood gegooid met fel paars, roze, geel etc.. Daarnaast lijkt het erop dat de makers de particle engine hebben ontdekt: in elke scène vliegt er wel iets door het beeld, daarnaast zijn er gigantisch veel felle licht effecten, Star Wars is er niets bij. Hoewel de lichteffecten zeker mooi zijn, is het wel een echte overkill. De rest van de film is ook niet revolutionair te noemen. Het 3D aspect van de film pakt goed uit, maar komt nooit tot het niveau van vandaag de dag. Ik had dan ook het gevoel naar een 3D-film van 10 jaar geleden te kijken. De huid van de personages kent geen reliëf en daarnaast is de wereld erg detailloos. Men zou kunnen zeggen dat dit de stijl van de film is, maar volgens mij is het gewoon gemakzucht van de makers. Die wisten sowieso wel dat de film gigantisch veel gaat opbrengen, de Winx-franchise is immer al uitgegroeid tot de meest succesvolle tekenfilm-franchise van Europa.

Felle kleurtjes en lichteffecten in overvloed


Karnemelk
Wat na anderhalf uur erg opvalt aan Winx club: het Geheim van het Verloren Rijk, is dat deze erg lang duurt. Voor de kleintjes is dat waarschijnlijk geen probleem, die worden opgezogen in de oppervlakkige wereld van de Winx, voor de ouder die met ze meegaat is dit een ander verhaal. Na een uur heb je het als volwassene toch echt wel gezien, vooral door de irritante herhaling die steeds plaatstvindt.

Wat wellicht het grootste schandaal van de film is, is dat dit een verschrikkelijk uitmelk product is. Als de heksen op het eind zijn verslagen lijkt alle rust te zijn wedergekeerd. Bloom heeft na de ellenlange serie eindelijk haar ouders gevonden en iedereen is gelukkig. Net voor de aftiteling verschijnen de heksen echter weer, die aan de kijker vertellen dat ze terug zijn en sterker dan ooit. Melk melk.

Zij wordt straks helemaal uitgemelkt


Winx club: het Geheim van het Verloren Rijk is best een leuke film. Hij kent veel actie dus is voor zowel jongens als meisjes geschikt. Het is alleen jammer dat de makers niet het uiterste uit de techniek halen, omdat ze weten dat de film toch verkoopt. Daarnaast duurt de zoetsappige film wel erg lang en is en blijft het een verschrikkelijk uitmelkproduct.

Label: Independent Films Releasedatum: 17 april 2008
Kijkwijzer: Waardering film: