DVD: Daddy Day Camp

Lars (detulp050)
In Daddy Day Care haalden twee vaders het in hun hoofd om een kinderdagverblijf te starten. Geheel tegen de verwachting in was hun bijzondere onderneming een behoorlijk succes. Ook de film was blijkbaar een succes, want de makers hebben het principe aangegrepen om er een vervolg van te maken. De film komt direct uit op dvd, wat niet altijd een goed teken is. Daddy Day Camp is sinds kort op dvd verkrijgbaar.



Charlie (Cuba Gooding Jr.) heeft in zijn jeugd een klein trauma opgelopen tijdens zijn verblijf op zomerkamp Driftwood. Bij een wedstrijd tussen twee kampen werd hij vernederd door een bullebak uit kamp Canola. Als zijn bloedeigen zoontje de vurige wens heeft om ook op zomerkamp te gaan, zit hij dit helemaal niet zitten. Hij is bang dat zijn zoontje hetzelfde als hem mee moet maken en probeert het uit zijn hoofd te praten. Onder grote druk van zijn zoontje, vrouw en zijn zakenpartner Phil (Paul Rae) besluit hij toch toe te geven aan de wens van zijn zoontje. Charlie en Phil besluiten hun zoontje weg te brengen naar Kamp Driftwood om daar tot de schokkende ontdekking te komen dat kamp Driftwood een verwaarloosde oude teringbende is, terwijl concurrend kamp Canola een hip en modern kinderpaleis is. Driftwood wordt bedreigt met sluiting, waardoor Charlie en Phil besluiten zich in te kopen in het kamp. Als ze eenmaal hun zuurverdiende spaargeld in het kamp hebben gestoken, gaat hun mede-eigenaar er als een haas vandoor. Zonder enige kennis over zomerkampen en een zwaar verwaarloosd kamp storten Charlie en Phil zich in een avontuur. Kunnen ze de buslichting kinderen wel vermaken en weten ze het kamp te behoeden voor een faillisement?



Daddy Day Camp is een bijzonder vervolg van Daddy Day Care. De film is niet leuk, vermakelijk of origineel. In bijna negentig minuten worden alle flauwe grappen van stal gehaald die je in allerlei andere films al eens voorbij hebt zien komen. Een boos stinkdier sproeit de schoolbus onder, Phil gebruikt zijn aansteker in het vieze toilet (boem! heel de boel onder de poep, haha!) en er wordt ruimschoots met voedsel gegooid. Gekke rekels, die Phil en Charlie! Maar ach, zelfs met een origineel en grappig script zou deze ' komedie' niet te redden zijn geweest. Het stinkdier speelt zijn rol beter dan Cuba Gooding Jr. en de overdreven rol van Lochlyn Munro (kampleider Canola) is werkelijk tenenkrommend. Ergens zou je denken dat Daddy Day Camp gemaakt is voor de oudere kleuters, maar de kijkwijzer (6 jaar en ouder) toont aan dat dit toch blijkbaar niet het geval is. Wellicht dat kinderen tussen de zeven en tien jaar er nog een keertje om kunnen lachen, maar verder is het huilen met de pet op.



Extra's zijn er wel, maar waarom zou je jezelf kwellen? Daddy Day Camp moet je niet kopen, niet huren, niet kijken. Daddy Day Stay Away!


Label: Sony H.E. Releasedatum: 20 maart 2008 Kijkwijzer:
Waardering film: Waardering extra's: