Boek: Marcel Verrek - Kind van de kust

Patrick (maduropa)
SubheaderVerhalen over hoe hij als kind langs een hek reed en 's avonds op tv datzelfde hek zag bij Studio Sport. Gedichtjes met mijmeringen over de toekomst of het verleden. Beschrijvingen van reizen en ervaringen, gebeurtenissen van alledag of juist een alles behalve normale dag. Dat alles is te vinden in het boek Kind van de kust. Marcel Verreck is zelf ook een kind van de kust, de Haagse kust om precies te zijn. Uitgevlogen in zijn jeugd keert hij toch vaak terug naar zijn 'roots'. Vooral nu hij vader zal worden is het voor hem belangrijk om weer naar die kust te gaan. Ook zijn kind zal een kind van de kust worden. Met dit boek wil Marcel zijn ongeborene alvast inlichten over heden, verleden en toekomst.

Columns
Marcel Verreck, in 1960 geboren in Den Haag, is naast schrijver ook cabaretier, columnist en professionele radiostem. Als columnist is hij druk bezig geweest, naast het schrijven voor columns voor Metro had hij in het verleden ook een goed beluisterde radio-column bij het toenmalige "Stenders Vroeg". De beste van deze columns verschenen in 2002 op een cd met de titel "Waar ben ik in godsnaam terecht gekomen ...?!", de kreet waar hij steevast mee opende. Tegenwoordig heeft hij zijn wekelijkse radio-column bij Vara Ontbijtradio op de vrijdagochtend. Na afloop zijn deze columns na te lezen op zowel zijn eigen site als de site van Ontbijtradio. Daarnaast schrijft hij onder het kopje "Verreck Vandaag" dagelijks een stukje op zijn website.

Verreck
Kind van de kust is dus door Marcel gemaakt voor zijn toen nog ongeboren kind. Intussen weten we dat hij de trotse vader is van een zoontje genaamd Daniël, geboren op 27 juli 2007. De stukjes die hij heeft geschreven zijn leuk en beschrijvend maar vereisen af en toe wel wat kennis van de omgeving. Als hij mijmerend de Westduinweg in Scheveningen beschrijft scheelt het natuurlijk als je weet welke straat hij precies bedoelt. "Parallel lopend aan de zee" maakt het dan wel wat duidelijker maar voor iemand die er zelden tot nooit komt zal het niet snel een zee van herkenning worden. Het is dus een pré als je bekend met Den Haag en omstreken. Gelukkig, of jammer, spelen niet alle verhalen zich af in Den Haag. In een ruk uitlezen zit er trouwens niet in, tenzij je een grote kenner van het "verreckiaans" bent.

Uitgever: Uitgeverij Sirene ISBN: 9789058314772 Pagina's: 175
Waardering: