DVD: What Comes Around

Chantal (rocha01)
'Je verleden zal je nooit met rust laten' is een zin die je vaak hoort. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat zijn verleden hem achtervolgt en ook in het heden nog zijn impact heeft. Dit is kort gezegd de plot van de film What comes around van Monika Mitchell. In september kwam deze film in ons land op dvd uit. Met de sensuele Canadese Emmanuelle Vaugier (bekend van o.a. Saw II en CSI) in de hoofdrol is deze film goed voor 90 minuten spanning. De subtitel die op de cover staat is een waarheid als een koe: The past will hunt you down.

Carolyn Logan (Emmanuelle Vaugier) lijkt het perfecte leven te leiden. Ze is getrouwd met Andy Logan (George Newbern), een kandidaat-senator die druk bezig is met campagne voeren voor zijn verkiezing. Ze heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in een goede buurt. Al met al de droom van vele Amerikanen. Echter, dit komt allemaal op losse schroeven te staan als haar verleden ineens weer boven water komt.

Carolyn, vroeger bekend onder de naam Angie, werkt als tienermeisje als prostituee in New York. Door haar pooier Jake wordt zij in die jaren onderhouden en aangezet tot prostitutie. Als tienermeisje lijkt dit perfect. Dure kleding, luxe feestjes en ga zo maar door. Toch besluit Angie uiteindelijk mee te werken met de politie om Jake op te pakken, omdat het uitbuiten en prostitueren van minderjarigen nog altijd strafbaar is. De arrestatie van Jake en zijn broer loopt echter uit de hand en Jake's broer wordt hierbij doodgeschoten.

Jaren later denkt Carolyn dat zij dit vroegere leven achter zich heeft gelaten, totdat er een pakje wordt bezorgd met daarin de nalatenschap van Kim, de politieagente en vriendin die Carolyn destijds bij heeft gestaan. Het verhaal luidt dat zij zelfmoord heeft gepleegd, maar de NYPD gelooft dit niet. Als dan plots ook Jake opduikt bij het huis van Carolyn wordt ook haar duidelijk dat Kim niet zichzelf van het leven heeft beroofd. De hand van Jake hierin is haar nu wel duidelijk. Wraak en 'paybacktime' zo maakt Jake haar duidelijk. Nog één keer moet Carolyn als prostituee aan de gang om haar gezin te redden. De chantage van Jake is zo opgezet dat zij hier niet onderuit kan, mits zij haar gezin wil beschermen en haar verleden geheim wil houden. Dat deze ene klus uiteindelijk totaal anders verloopt dat Jake had gehoopt is een verrassende plotwending. Hoe en wat? Dat moet je zelf maar bekijken, want het weggeven van een plot is 'not done'.


Emmanuelle Vaugier


De release op dvd bevat alleen de film, maar dat mag de pret niet drukken. Een goede film heeft niet meer nodig. De acteerprestaties van Emmanuelle Vaugier zijn van erg hoog niveau. Je voelt haar angst en haar wanhoop. Dat de Canadese haar schoonheid mee heeft, is alleen maar mooi meegenomen. Zij bewijst in ieder geval dat zij meer is dan een mooi poppetje. Een film die zeker garant staat voor anderhalf uur vermaak en spanning. Een aanrader voor de thriller liefhebber.


Label: RCV Releasedatum: 5 september 2007 Kijkwijzer:
Waardering film: