DVD: Joe Cartoon - You ain't got the balls

Chantal (rocha01)
Joe Cartoon is vooral bekend als internetanimator. Nu kun je ook op je televisie genieten van de absurde animaties die hij heeft voortgebracht. RCV heeft een box uitgebracht met daarin drie dvd's; Interactive, Origins en Thuh Greenfields. Een collectie die er mag wezen, zeker voor degene die dol is op de 'twisted' animaties van Cartoon. De box doet wat kinderachtig aan door zijn kleuren en zijn tekeningen, maar anderzijds trekt dit juist ook wel aan. Elke volwassene wil toch soms even ontsnappen uit de dagelijkse hectiek en de continue verantwoordelijkheden die het volwassen zijn met zich meebrengt. Deze set dvd's is daar een goed middel voor.

Joe Cartoon Proudly Presents: Interactive
De eerste dvd in de box bevat de zogenaamde Interactives. Het woord verraadt het al: interactief deelnemen (volgens de cover gaat dat met de unieke 'klik & kaboem-technologie'). Hoe gaat dit in zijn werk? Je krijgt een beeld (bijvoorbeeld een kikker in een blender). Door middel van je afstandsbediening kun je nu zelf kiezen wat er moet gebeuren met die kikker in de blender... als kijker kun je je 'zieke' geest helemaal los laten gaan... tot een bloederig eind aan toe. In totaal staan er zestien interactives op de disc, waaronder Joe Fish, Gerbil in a Microwave, The No-Legged Dog en The Boss. In totaal 101 minuten absurd vermaak om je donkere kanten eens lekker op te botvieren.



Joe Cartoon Proudly Presents: Origins
Het woord 'origins' zegt het al; klassiekers verzameld op één dvd. Mensen die bekend zijn met Joe Cartoon zullen veel klassieke animatiefilmpjes voorbij zien komen zoals bijvoorbeeld Superfly. De disc omvat een collectie van zesentwintig animaties; een goed overzicht van wat animator Joe in het verleden allemaal heeft gemaakt. Enkele titels van filmpjes die nieuwkomers nieuwsgierig moeten maken: Donkey Bong Long, How to Pick up Chicks, Amish Joe en Spontaneous Man vs. Dino.

Joe Cartoon Proudly Presents: Thuh Greenfields
Het compleet ontspoorde en gestoorde echtpaar Greenfield is de bewoner van de derde dvd in deze box. Cartoon heeft met dit echtpaar een immens populaire animatie gecreëerd. Vijftien afleveringen geven je een kijkje in het leven van de heer en mevrouw Greenfield. Goed voor ruim een half uur lachen, gieren en brullen. Het enige dat gaat irriteren is dat elk filmpje voorafgegaan wordt door de 'theme song'. Na één of twee keer heb je dat wel gehad.



Extra's
Elke dvd van de box bevat extra's: de één wat beter dan de ander. Bekende items als 'credits' en 'audiocommentaar' komen op alle drie de schijven voor. Op de tweede dvd vind je nog een aantal extra animaties, evenals op de derde disc. Al met al genoeg te zien, te doen en te ontdekken met deze dvd-box. Het geheel heeft een goede beeldkwaliteit, immers alles is gemaakt met de computer en heeft dus een goede scherpte en kleur. De geluidskwaliteit laat soms wat te wensen over, maar dat mag zeker de pret niet drukken Joe Cartoon Proudly Presents... is een box vol absurditeiten met hier en daar de nodige gruweldaden, zeker niet bedoeld voor watjes.

Wil je meer zien van Joe Cartoon: http://www.joecartoon.com/


Label: RCV Releasedatum: 27 juni 2007 Kijkwijzer:
Waardering film: Waardering extra's: