Boek: Karin Wahlberg - Dodelijke Bloemen

Chantal (rocha01)
Het Zweedse land is de setting waar zich dit boek afspeelt. Het is het eerste thrillerboek van Karin Wahlberg dat in het Nederlands vertaald is. Ze schreef al wel vier andere thriller, maar deze verschenen niet in het Nederlands. Als je je Zweeds dus wilt oppoetsen moet je haar vorige boeken aanschaffen.

Het verhaal begint wanneer in een Zweeds stadje een oude vrouw in de wasruimte van haar zus wordt overvallen. In eerste instantie wordt ze na de overval naar het ziekenhuis overgebracht in de hoop dat ze in leven blijft. Ze komt echter na enkele dagen alsnog te overlijden. Na deze brute overval wordt er een elfjarig meisje ontvoerd in de buurt. Zij blijkt de enige getuige te zijn van de overval op de vrouw. Ten tijde van het gebeurde ging zij met bloemen langs de deuren.

Naar aanleiding van dit alles start de politie een onderzoek. Al gauw komen er allerlei geheimen naar boven over geweld en afpersing. Wat kan schijn toch bedriegen. De vrouw leek zo aardig en goed van zin, maar niets blijkt minder waar. Als dan tijdens de zoektocht het meisje wordt gevonden, denkt de politie de ontknoping voor handen te hebben. Maar het meisje zwijgt in alle talen... Waarom is de grote vraag.

Studiewonder
Karin Wahlberg werd in 1950 in Kalmar in Zweden geboren. Ze bleek een echt studiewonder te zijn; dit blijkt wel uit de diversiteit aan studies dat zij deed. Ze begon met een studie Zweeds, Filosofie en Religie en voltooide meteen daarbij een opleiding om les te mogen geven, haar droom. Vervolgens trouwde ze en kreeg in 1973 een dochter en in 1977 kwam daar een zoon bij. Omdat ze na een verhuizing geen werk kon vinden als lerares keerde ze terug in de schoolbanken voor een opleiding Scandinavische talen. Al gauw bleek dat ze toch nóg een heimelijke droom had; medicijnen studeren. En dat deed ze uiteindelijk ook. Dit leidde tot haar laatste carrièremove, namelijk die van gynaecoloog.


Karin Wahlberg


Tijdens haar werk begon ze ook te schrijven. Eerst om afleiding te zoeken, later uit pure passie. In 2001 werd haar eerste boek uitgegeven. Al gauw besloot Wahlberg parttime als arts te gaan werken zodat zij de rest van de tijd aan het schrijversvak kon besteden. Het resultaat is bekend. Dodelijke Bloemen is haar vijfde boek.

Het boek is zeker een aanrader. Hoewel het niet gerekend zal worden tot de allerspannendste is het wel een boek dat de lezer vastpakt en maakt dat je telkens weer snel de bladzijde om wilt slaan om verder te gaan.

Personages
Het boek kent veel verschillende personages. Vooral in de eerste hoofdstukken komen heel wat mensen langs. Dat maakt altijd dat je even moet doorbijten om het boek te lezen. Maar al gauw wordt duidelijk dat elke personage een relevante bijdrage levert aan het verhaal. Zij verrijken het verhaal dat anders op zichzelf niet bijster pakkend zou zijn. Als lezer krijg je een goed beeld van elk van de personen, doordat Wahlberg je toelaat in hun persoonlijke leven.


Uitgever: The House of Books ISBN: 9044319221 Pagina's: 399
Waardering: