Boek: Fiona Hering - De Wereld van Fiona

Phedre77
Fiona Hering, fashion victim bij uitstek, gastreporter bij RTL Boulevard en journaliste bij de Telegraaf. Ze schreef eerder Gucci, mode-poepjes en de juiste bone-structure en Prada & Amore. De Wereld van Fiona is haar derde boek en bevat een selectie uit de columns die zij schreef voor TV-Weekeinde sinds 1998. Hering heeft een enorm tut-gehalte en kan kirren over stofjes en merknamen, waar het grootste gedeelte van de wereld nog nooit van heeft gehoord. De blonde dame, met welvingen die topmodellen onbekend zijn, kan op tv overkomen als een leeghoofdige groupie van ontwerpers. Maar haar enthousiasme en vlotte babbel zijn amusant en aanstekelijk. Zo ook dit boek, er staat niets boeiends in, maar amusant is het wel!

Tom & Jerry
Ik had werkelijk niet verwacht dat het leuk zou zijn om te lezen over een slipje van een doorzichtig stofje, met een prijs van een paar honderd pond. Hering noemt iedereen bij voornaam, Tom en Jerry zijn in dit geval Tom Ford en Jerry Hall. Haar columns verhalen over heftige avondjes uit, reisjes naar hippe plaatsen en winkelmomenten waarbij er een half maandsalaris wordt doorgejaagd. De klassieke onderwerpen als cosmetische chirurgie, vliegveldperikelen en gewichtsproblemen worden afgewisseld met hartverwarmende stukjes uit het privé-leven van l'Hering (zoals ze zichzelf wel eens deftig noemt). Natuurlijk moet ze zowel met dochter als zonder dochter op vakantie. Het is verfrissend om te lezen dat deze moeder niet haar hele leven omgooit na de komst van zo'n kleine. Die kleine is inmiddels acht jaar en heeft naast haar dochter-zijn ook de functie van aankleedpop voor haar moeder. Meer mode om mee te knutselen.

Italië & India
Hering is inmiddels al een tijdje gescheiden van haar Italiaanse echtgenoot, de vader van dochter India en is inmiddels zwanger dankzij haar nieuwe vriend Giel ten Bosch, ex-honkballer en bijna tien jaar jonger dan zij, zoals het hoort in modeland. Hij mag in een paar van de laatste columns ook al komen opdraven en is hopelijk niet onder de indruk van haar duidelijke fascinatie voor Michiel Huisman. Herings schoonfamilie blijft in beeld, omdat dochterlief regelmatig naar Italië afreist om papa te bezoeken. Daarnaast vertelt ze over de talrijke commentaren die ze krijgt op haar televisie-optredens bij RTL-Boulevard. Haar vrienden hebben dikwijls iets aan te merken op kleding, haar, boezem en vetrollen.

De Wereld van Fiona is een vermakelijke verzameling onzin, in dezelfde stijl gebracht als haar ratelende verschijning op tv. Bij tijd en wijle hilarisch en zeker niet gecensureerd. Gewoon een leuk boekje, zeker voor mensen die in hetzelfde wereldje verkeren en zowaar merken herkennen. Haar constante gebruik van het woord 'enniewee' is wel wat irritant.


Uitgever: House of Knowledge ISBN: 978 90 8510 389 9 Pagina's: 157
Waardering: