DVD: Fierce People (C.E.)

Hans-Robert (Adagio)
De 16-jarige Finn (Anton Yelchin) wil niets liever dan zijn woonplaats New York ontvluchten. Hij wil naar zijn vader, een wereldberoemde antropoloog die in Zuid-Amerika onderzoek doet naar inheemse volkeren. Finn brengt zijn dagen door met het kijken naar de filmbanden die zijn vader hem stuurt. Daarnaast stuurt hij hem regelmatig brieven. Zijn drugs-, drank- en seksverslaafde moeder (Diane Lane) denkt echter anders over de reisplannen van Finn en steekt hier een stokje voor.


Moeder wil namelijk haar leven op orde krijgen. Beiden nemen daarom hun intrek in het zomerverblijf van een van Liz's cliënten, de miljardair Ogden Osbourne (Donald Sutherland). Hier maakt Finn kennis met een volk nog woester dan de stammen die zijn vader onderzoekt: de superrijken.

Finn gooit het bijltje er niet bij neer en begint uit verveling met een antropologische studie van de nieuwe stam waarin hij terecht is gekomen. Terwijl Liz haar verslavingen probeert te overwinnen en een plekje tussen de rijken tracht te veroveren, wordt Finn verliefd op Osbourne's kleindochter Maya (Kristen Stewart), sluit hij vriendschap met haar broer Bryce (Chris Evans) en wint hij zelfs de genegenheid van Osbourne zelf. Het uitzicht op een gouden toekomst wordt echter ernstig vertroebeld door een schokkende gebeurtenis op het landgoed van Osbourne. Liz en Finn raken verstrikt in een web van intriges en worstelen met de hoge prijs van het exclusieve wereldje waar ze zich in bevinden.


Fierce People is een film die zich niet al te makkelijk in een hokje laat drukken. De innerlijke strijd van Finn lijkt de rode draad in de film te zijn, en daarmee is Fierce People vooral een 'coming-of-age'-achtige dramafilm. De film bevat echter ook comedy- en thrillerelementen. Als kijker word je - begeleid door een heerlijk lichtvoetige soundtrack -meegevoerd op een reis vol van hoop, plezier en geluk. Tijdens de reis kom je echter ook in aanraking met angst, onmacht en vele vragen. Het resultaat is een 'feelgood'-movie die zich behoorlijk in positieve zin weet te onderscheiden van een groot aantal collega's uit dit genre.

Sutherland is opvallend goed is zijn rol als miljardair. Zijn houding en acteerprestaties geven Osbourne de vorm die je van een dergelijk excentriek persoon verwacht. Ook de acteerprestaties van Yelchin en Lane mogen genoemd worden. Het is een genot om naar de strijd te kijken die moeder en zoon met elkaar en zichzelf voeren.


De 2-dvd Collector's Edition van Fierce People bestaat uit een mooie verpakking met daarin 2 dvd's. Het eerste schijfje bevat de film met een Dolby Digital 5.1-soundtrack. Het tweede schijfje bevat 53 minuten aan extra's, die overigens niet erg spannend zijn: zo zijn er interviews met cast en crew te zien en kun je genieten van beelden achter de schermen. Daarnaast kun je nog een aantal foto's en filmclips, de trailer en de liner notes bekijken. Geen noemenswaardige dingen dus.

Kortom, Fierce People is een onopvallend en enigszins ondergewaardeerd pareltje tussen de verschillende releases van de afgelopen tijd. Een film vol emoties zonder al te veel pretenties en daardoor erg geschikt voor een gezellige zaterdagavond.


Label: Dutch Filmworks Releasedatum: 20 maart 2007 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!