DVD: Piet Piraat en het Vliegende Schip

Patrick (maduropa)
SubheaderAhoy maatjes, er is weer een nieuw spannend avontuur van Piet Piraat en zijn scheepsmaatjes van de Scheve Schuit te koop op dvd. Je kunt weer heerlijk genieten van de capriolen van Steven Stil, de kloeke daden van Stien Struis, het bekokstoven door Berend Brokkepap en de avonturierkunsten van Piet Piraat. Midden in de mistige nacht botst de Scheve Schuit tegen een groot schip, de Wankele Walvis. Aan boord zijn alleen maar standbeelden te vinden, en dan plots herinnert Piet Piraat zich de legende van de Wankele Walvis. De bemanning is versteend, en kan alleen weer normaal worden nadat ze worden besprenkeld met het gekookte blauw uit de regenboog. Maar hoe kom je aan het blauw uit de regenboog?

Piet Piraat is het toonbeeld van de huidige kwaliteitstelevisie die geproduceerd wordt door het Vlaamse Studio 100. Het is geschikt voor jong en oud, en spreekt met gemak meerdere doelgroepen aan. Zo eenvoudig als het verhaal en script is, zo compleet vult men toch het beeld in voor de kijker met de mooie decors. Wat dat betreft is Studio 100 weer geslaagd met een mooie productie. Het verhaal is zoals gezegd natuurlijk niet al te ingewikkeld, en dus ook voor de jongste kijkers prima te volgen. De meisjes, nou ja meisjes, van K3 zorgen voor een extra komische noot door virtueel in de piraatpeuzelende planten te stappen en hun stem hieraan te verlenen.

Zoals vermeld, het verhaal is leuk en luchtig entertainment, en iedereen blijft prima in zijn rol. Ook bij de extra op deze dvd zien we onze helden terug. In een zestal minuten krijgen we een korte rondleiding over de set en daarbij minieme informatie. Hierin zit ook de korte blik waarin we eventjes wat toelichting krijgen hoe ze de oestergrot hebben gemaakt en hoe de vleesetende planten van K3 zijn gemaakt. De blik in deze extra is echter vrij kort en had best wat uitgebreider mogen zijn. Het eindresultaat is zeker een leuke film die dus geschikt is voor alle leeftijden, maar op een aantal momenten een beetje eng kan zijn voor de jongste kijkertjes. Voor geluid kunnen we kiezen uit gewoon Stereo, Dolby Digital 5.1 en ook nog uit DTS.


Label: Studio 100 Releasedatum: 15 februari 2007 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!