CD: Trance the Ultimate Collection - Vol. 1 2007

Danielle (Dansie)
Drie meiden stuiteren op een skippybal door je huiskamer met de clip van Mason's Perfect (Exceeder) en wie kent hem niet? Na het doorslaande succes van de serie van vorig jaar komt Slam FM weer met een nieuwe editie van Trance The Ultimate Collection Op Vol. 1 2007 vind je de 36 lekkerste Trance Hits van dit moment waaronder Silmarillia, The World is Watching Me en natuurlijk Perfect. Benieuwd of de serie haar naam hoog houdt en dit een waardevolle aanvulling van je trance collectie is?
Marcel Woods, Tiesto, Benjamin Bates, Marco V, Richard Durand, Cosmic Gate, Jesselyn, er komt geen einde aan de reeks goede namen van deze release. Een release die bestaat uit twee CD's met elk achttien nummers. De platen openen beide met een nummer of mix van de Italiaan Rob Aker die de meesten van ons beter kennen als Jose Amnesia. Zijn hit Louder en remix van Kirsty Hawkshaw en Tenishia's Outsider zetten de toon, letterlijk en figuurlijk, voor al wat volgt.

Beide platen kennen een goede balans tussen vocal trance en een meer progressive/techno geluid. Dit zie je op de eerste CD terug in bijvoorbeeld de diversiteit aan artiesten. Zo hebben we enerzijds Rank 1, DJ Shah/Sunlounger en Airbase, maar aan de andere kant vinden we Sander van Doorn, Ron van den Beuken en Leon Bolier (die van het TE Theme 2007). De laatste heeft ook Carlos' Silmarillia gemixt waarbij hij veel van die bekende panfluit eruit heeft geknipt. Het resultaat is een stoerder geluid voor een betere overgang naar de afsluiters van de plaat, Marcel Woods' Advanced en Jesselyn's Contact.

1 2 3 4
Let me hear you scream if you want some more
Like ahh
Push it, Push it
Watch me work it
I'm perfect!
Op de tweede CD vinden we dezelfde opbouw terug. Erg lekker klinken onder andere de Club Scène Investigators met F***king Society en Mason's hit Perfect komt voorbij in de originele versie (dus zonder sexy, zingende dames). In deze serie houdt men het op échte trance. Trance zoals Marks and Gates' New Life. Ook John Marks' Insanity is aanwezig in een techno mix. Dit is thans de krachtige afsluiter van de tweede plaat. Voor de complete tracklist, klik hier.

De beste artiesten, de nieuwste hits, Trance the Ultimate Collection - Vol. 1 2007 brengt ze weer perfect samen. Het is niet te commercieel, goed gemixt, een mooi geheel, alles klopt aan deze release. Twee platen die je van voor naar achteren vandaag, maar ook over een jaar nog met plezier zult luisteren. Dit is niet je standaard verzamelaar, maar een echte must have kortom. Trance liefhebbers hou deze serie in de gaten, want hij is en blijft goed.Label: Cloud 9 Music Releasedatum: 7 maart 2007 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!