Gadget: Het Gouden Ei

Hans-Robert (Adagio)
In deze review wordt niet geklaagd over hoe moeilijk het is om een eitje te koken. Dit is namelijk niet zo verschrikkelijk lastig. Nee, we gaan het hebben over hoe makkelijk het eigenlijk kan. Nog makkelijker? Ja, gooi het Gouden Ei tijdens het koken bij je eieren in de pan en je hoeft nooit meer bezorgd te zijn of je eieren wel hard of zacht genoeg worden.


Het Gouden Ei is goed verpakt in een kokertje met een korte Engelse, Duitse, Franse en Spaanse gebruiksaanwijzing. De werking van het Gouden Ei is vergelijkbaar met de Pasta Timer Al Dente. Je bewaart het Gouden Ei alleen samen met je eieren in de koelkast en doet je eieren ook samen met het Gouden Ei in de pan. Zin in een lekker gekookt ei? Doe de eieren en hun gouden soortgenoot in de pan, gooi wat water erbij en zet de pan op het vuur. Als het water rond de 45 graden is, dan geeft de gadget zijn eerste piep om aan te geven dat hij werkt. De tweede piep schalt door de keuken als het water kookt: je kunt nu het vuur wat lager zetten.

Na een aantal minuten laat het ei dan verschillende piepserenades horen. Als je ei zachtgekookt is, dan klinkt "Killing me softly". Als je ei middelhard is, dan wordt de Duitse hit "Ich glaub' ich wär ein Huhn" ten gehore gebracht. Als je ei tot slot hard is, dan perst het ei de klanken van "Carmina Burana" eruit. Iedere melodie wordt vooraf gegaan door één, twee of drie piepjes. Zo weet je hoeveel minuten er alweer verstreken zijn vanaf het moment dat de bewuste melodie is begonnen.

De gadget blijkt geweldig te werken, zoals de foto ook laat zien. Bij grotere eieren kan het echter nodig zijn dat je alles even een minuutje langer laat koken. Het Gouden Ei is opvallende gast in je koelkast en een leuke gadget om cadeau te doen? Minpunten? Ja, eentje: als de batterij van het ei eenmaal leeg is, dan moet je het ei zelf in zijn geheel weggooien. De batterij is namelijk niet te vervangen.

Het Gouden Ei is een uitkomst voor de luie eierkoker. Nooit meer klooien met kookwekkers of je horloge. Fleur je ochtend dus snel op met de vrolijke tonen van het Gouden Ei.


De resultaten op een rij: zacht, middelhard en hard.


Te koop bij: NonPlusUltra Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!

Wil je het Gouden Ei zelf aanschaffen? Dat kan via www.NonPlusUltra.nl. Vul bij je bestelling de kortingscode in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij NonPlusUltra.nl vindt.