DVD: My Bollywood Bride

Lars (detulp050)
Bombay meets Hollywood. Trek die twee namen samen en je hebt Bollywood. Qua hoeveelheid is de Indiase filmindustrie de grootste ter wereld met honderden films per jaar. Clichés worden niet geschuwd, muziek speelt een duidelijke hoofdrol en er wordt veelal met een laag budget gewerkt. In My Bollywood Bride ontmoeten Hollywood en Bollywood elkaar op het witte doek, in de vorm van Jason Lewis en Kashmira Shah. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.



Jason Lewis speelt Alex, een populaire schrijver uit Los Angeles, die kampt met een writers block. Tijdens zijn dagelijkse wandelingetje langs Venice Beach ziet hij bij de plaatselijke krantenkiosk een exotische schone: Reena (gespeeld door Kashmira Shah). Hij is direct betoverd door de knappe verschijning van Reena en ook zij is behoorlijk gecharmeerd door de looks van Alex. Ze brengen veel tijd met elkaar door, maar op een avond is Reena plotseling verdwenen. Met niet meer dan een voornaam en woonplaats, Bombay, reist Alex af naar India om zijn nieuwe liefje terug te vinden. Daar aangekomen wordt hij geholpen door een overactieve riksjachauffeur, Pryad. Samen komen ze er al snel achter dat Reena niet zomaar een schone dame is. Nee, Reena is dé filmster van India en staat op het punt om in het huwelijksbootje te stappen met filmproducent en fulltime badguy Shaktar. Met de hulp van Pryad weet Alex Reena weer te spreken, maar haar aanstaande huwelijk blijkt een stuk gecompliceerder te liggen dan gedacht. Kan Alex het huwelijk stoppen om er zelf met Reena vandoor te gaan?



Qua opzet en uitwerking lijkt My Bollywood Bride eigenlijk wel een beetje op de gemiddelde film uit Bollywood. In positief opzicht is er veel aandacht voor de prachtige kostuums en de meeslepende muziek. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de meest aantrekkelijke acteurs en actrices uit India en er is veel ruimte voor prachtige beelden uit de omgeving. Jammer genoeg vind je ook minder geslaagde invloeden terug in deze film. Zo zitten er meerdere gaten in het script, wordt herhaling niet geschuwd en zijn de mooiste mensen niet altijd de beste acteurs. Dat blijkt wel uit de rol die Kashmira Shah neerzet. Zij is werkelijk schitterend om naar te kijken, maar legt geen gevoel in haar rol en weet niet de schijn op te wekken dat er een chemie is tussen haar en Jason Lewis. Laatstgenoemde is overigens ook geen briljant acteur in My Bollywood Bride en is vooral ingehuurd om charmant te lachen.



De release op dvd is qua beeld en geluid uitstekend, maar jammer genoeg ontbreken er extra's. Een stukje informatie over het echte Bollywood was erg leuk geweest.

In deze oppervlakkige romantische komedie kom je met gemak ergens op een zwaarbewaakte set, staat iedereen precies op het juiste moment op de juiste plek en schikt elk karakter zich zonder reden naar het vinden van de ware liefde. Grootste lichtpuntje, zoals genoemd, zijn de prachtige kostuums, de soms opzwepende muziek en de mooie beelden uit het hectische Bombay. Afknappers zijn het krakkemikkige script en de matige acteerprestaties, maar desalniettemin heeft de film toch een zekere knullige charme over zich. My Bollywood Bride is voor de weinig kritische liefhebber van mooie plaatjes zeker de moeite waard, anderen zullen zich anderhalf uur lang ergeren aan het gebrek aan kwaliteit.


Label: RCV Releasedatum: 24 januari 2007 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!