Theater: De Vliegende Panters - Ebbinge, Vrijdag en De Bekke

Danielle (Dansie)
De Black & Decker schuurmachine uit het schuurtje van pa, je moeder met één rode kaplaars of de hond. Waar je het ook maar mee doet, waar je ook maar op geilt, niets is de mannen van de Vliegende Panters vreemd. Nee, seksualiteit is de normaalste zaak van de wereld. Logischerwijs is het dan ook een grote hobby van alle leden van dit cabaret trio en daarmee dient het zorgvuldig te worden besproken. In Ebbinge, Vrijdag en de Bekker stellen de heren van de Vliegende Panters zich aan u voor, want wie zijn de Vliegende Panters nou echt? De wildste verhalen, typetjes en liederen volgen.



"Remco, stel je even voor!"


Bij binnenkomst stellen de heren van de Vliegende Panters zich allereerst een voor een aan ons voor. In steenkolen Engels met veel letterlijk vertaalde Nederlandse uitdrukkingen vertellen de heren over wat hun bezig houdt in het dagelijks leven. Go your gang! Na luttele minuten weten we dat de een een zeventienjarig meisje neukt, de ander met een vrouw van in de vijftig gaat en de laatste heeft al jaren een "normale" relatie. Maar is de seks dan ook nog goed? Aargh, ze moeten er niet aan denken. Ieder keurt wat de ander doet geheel af, en al snel hebben we het over de schaamte die Rutger ten dele viel toen hij er als puber achter kwam dat hij erg opgewonden raakt als hij over zijn sterretje wrijft... "Dus dat doe ik niet meer!" Remco's anus is gewoon een ordinair, goor strontgat, maar ook Diederik heeft een goede relatie met zijn anus. De anus-dialogen. Geweldig de overgangen die de Vliegende Panters in deze show maken.

Naast de uitwijdingen over hun seksuele voorkeuren vertellen de heren ook uitvoerig over wat ze vooral niét leuk vinden. Het is eeuwig zonde dat twee heerlijke dames zich op elkaar uitleven, maar gelukkig kan je van die one night stand met een lelijke vrouw nog wat leren. Zo wordt dat laatste bezongen in het nummer Slappe Billen bij de Gashaard. Zingen kunnen de Vliegende Panters overigens goed, érg goed. Ze zingen in perfecte harmonie en vullen elkaar dusdanig aan dat de chemie niet valt te missen. Ebbinge, Vrijdag en de Bekker is dan ook weer doorspekt met liederen en dat zijn ook écht de hoogtepunten van de show.



Als de heren niet zingen is het Diederik Ebbinge die in deze show de leiding heeft en hij vertelt de andere twee wat ze wel en niet moeten doen. "Remco, het is veel te veel wat je doet! Rutger laat wel even zien hoe het wél moet." Uiteindelijk gaat Remco Vrijdag écht te ver met een liedje volgens Diederik."Remco, bied het publiek je excuses aan." Waarop Rutger inhaakt: "Ik denk dat het publiek je piemel wil zien." Hetgeen dat volgde zal ik in het midden laten...

Eigenlijk zijn er geen dieptepunten bij deze show. Het tempo zit er goed in er komen tig onderwerpen aan bod. Rassenhaat in Het Blanke Ras is Superieur, al die dingen die je wel eens zou willen doen in Verboden bij de Wet etcetera etcetera. Het decor is heel simpel opdat de Panters alle vrijheid hebben in wat ze doen en uitdragen. Er is niets om je af te leiden, niets wat de zaak echt ondersteunt, en dat is ook niet nodig. Dit is puur theater, de Vliegende Panters, niets meer, niets minder. Voor ieder die van harde en soms heerlijk puberale humor houdt is dit dé show. De Vliegende Panters razen aan een stuk door en of ze nou wel helemaal goed zijn zul je soms betwijfelen, maar maakt het uit? Kijken deze show!



Locatie: Aegon Zaal, De Harmonie, Leeuwarden Seizoen: 2006-2007
Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!