DVD: American Pie presents: The Naked Mile

Lars (detulp050)


Het is maar de vraag of het vijfde deel uit de American Pie-reeks moet opboksen tegen het negatieve imago van het vierde deel of profiteert van de reputatie van de eerste drie uit de reeks. De originele cast is nagenoeg verdwenen en eigenlijk is alleen nog het thema overgebleven. Dat er eigenlijk nog weinig sprake is van een vervolg op de eerste American Pie is ook de makers duidelijk, want de titel van het vijfde deel zegt al genoeg, American Pie presents: The Naked Mile



Het enige dat de karakters uit The Naked Mile verbindt met die uit de eerste delen is de familienaam Stifler. Erik, een neef van de originele Stifler, zit namelijk met een groot probleem. Zijn vriendinnetje wil na twee jaar samen zijn nog niet met hem naar bed en dreigt daardoor de eer van de Stiflers te schenden. Hij zou namelijk de eerste Stifler zijn die de middelbare school als maagd zou afronden. Omdat zijn vriendinnetje bang is hem te verliezen besluit ze hem een bijzondere gunst te verlenen: hij mag een heel weekend doen en laten wat hij wil en met wie hij wil. Dat komt hem mooi uit, want hij gaat met twee vrienden naar zijn neef op de campus om mee te feesten bij The Naked Mile. Het is een avond waarin de studenten stoom afblazen, flink uit hun dak gaan en daarna naakt een mijl hardlopen. Zal Erik eindelijk eens van bil kunnen gaan, gooit zijn vriendinnetje alsnog roet in het eten of gebeurt er nog iets onverwachts? Niet onverwacht is in ieder geval de hoeveelheid studentes die zonder gêne hun topje uitdoen.



Het vijfde deel van American Pie bevat een paar elementen uit de eerste delen. De onzekerheid van de tieners in de film en hun hunkering naar seks vormen nog steeds de hoofdmoot. Naar gelang we verder komen in de serie grijpen de makers van de film de gelegenheid om meer naakt en vulgariteit aan de kijker te laten zien. Alhoewel de erecties en stoeipartijen niet echt in beeld komen, is de suggestie nog sterker geworden en worden zelfs 'cumshots' niet geweerd. Het geeft wel aan dat er niet veel geïnvesteerd is in een goed verhaal, want er gebeurt eigenlijk niet echt iets in de film. Een wedstrijdje American Football tegen een stel dwergen, een drinkwedstrijd en een bijzondere test om te kijken wie de hardste Viagra-erectie heeft, dat zijn de onderwerpen in The Naked Mile. Dat er op het einde toch nog getracht wordt om het verhaal om te toveren tot een romantische komedie is dapper maar zinloos.



De release op dvd bevat geen extra materiaal, maar voldoet qua beeld en geluid prima. The Naked Mile is een redelijk ongeïnspireerd vervolg op de eerste drie delen, maar is in ieder geval stukken leuker dan het vierde deel. Je moet wel van onderbroekenlol houden en geen bezwaar hebben tegen een flinterdun verhaal om de 93 minuten leuk door te komen. De overvloed aan sexy en halfnaakte dames zal voor de meeste heren geen probleem hoeven vormen. Binnen het genre is The Naked Mile goed te pruimen en kun je er de donder op zeggen dat het zesde deel niet lang op zich zal laten wachten.


Label: Universal Pictures Releasedatum: 14 december 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!