DVD: Hard Gelach Live!

Wouter Kursten (Magneet)
Sinds 2001 brengt CNR onder de noemer Hard Gelach een dvd uit met daarop een compilatie van bekend en onbekend talent dat bij de maatschappij onder contract staat. In 2004 werd er, samen met 3FM, voor het eerst een avond georganiseerd waarop een aantal van deze cabaretiers hun dingetje kan doen. Van deze avond in 2005 werden ook opnames gemaakt en deze zijn nu op dvd verschenen.



Helaas waren de eerdere versies van de Hard Gelach dvds compilaties van korte fragmenten van cabaretiers, dit maakte het allemaal niet overzichtelijker. Ook de grappen kwamen regelmatig niet over omdat er een deel niet op de dvd stond. Reviews van deze dvds kan je onder andere hier en hier vinden.

De dvd van dit jaar is heel anders in opzet. Ditmaal staan de opnames van Alex Agnew, Ernst van der Pasch, Leon van der Zanden, Niet Schieten, Wilko Terwijn, Op sterk Water, Kristel Zweers, Joep Onderdelinden, Adam Fields, Martijn Oosterhuis, Enge Buren, en Sjaak Bral op de dvd. De opnames zijn gemaakt tijdens de Hard Gelach avond in 2005. Voordeel van het samenstellen van de dvd op deze manier is het feit dat het allemaal optredens zijn die 'af' zijn. Alle artiesten kregen 20 minuten en moesten het daarmee doen.


Ernst van der Pasch


Helaas mis ik ook twee optredens, namelijk die van Javier Guzman en Martijn Koning. Één van deze twee optredens had best in de plaats van dat van Wilko Terwijn mogen staan. Geen idee wat hij op een dergelijke avond te zoeken heeft want grappig is hij niet.

De optredens zijn verdeeld over twee dvds. Op de eerste dvd staan de opnames van de mensen die opgetreden hebben in The Max terwijl op de tweede dvd de optredens in de Oude Zaal staan. Een klein minpuntje is het ontbreken van ondertiteling bij het optreden van Adam Fields. Natuurlijk houd je het op deze manier authentiek maar er zullen genoeg mensen zijn die het niet kunnen volgen.


Sjaak Bral


Qua cameratechniek is er niets bijzonders aan deze dvd. Er waren per zaal een paar vaste punten waartussen regelmatig gewisseld werd. Beeldtechnisch is de dvd helemaal in orde, het beeld is haarscherp. Qua geluid zit je ook wel goed, het geheel staat in 5.1 op de dvd waardoor je echt het gevoel hebt dat je midden in de zaal zit.

Al met al is deze dvd, in tegenstelling tot eerdere versies, wél de moeite waard. Hij gaat er dan ook met vier sterren vandoor. Dit is naar mijn mening evenveel als de eerdere dvds gecombineerd verdienen.


Label: CNR Releasedatum: 3 november 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!