CD: Rogue Traders - Here Come The Drums

Joost Melis (Pink_Floyd)
Er zit volgens mij iets in de Perrierflesjes op de set van Neighbours in Melbourne. Waren daar niet ooit Kylie Minogue, Jason Donovan en Natalie Imbruglia die de overstap van acteren in een soap naar een zangcarrière maakten, of in ieder geval ambieerden?
Nou, buckle up folks, want er is nog iemand om aan dit rijtje acteermuzikanten toe te voegen, Natalie Bassingthwaihte. Op zich was de stap voor haar vrij natuurlijk aangezien ze eerder haar centen verdiende met de Australische versies van de musicals als RENT, Footloose en Grease. In 2004 sloot ze zich aan bij de band Rogue Traders (genoemd naar het boek Rogue Trader van Leeson) als leadzangeres. Op 2 juni 2006 zei ze vaarwel tegen Neighbours en koos ze definitief voor de band en een muzikale carrière.


Eind 2006 komt hun tweede album nu ook in Europa uit (Australië zelf lag een jaartje voor op schema), Here Come The Drums. Het is het eerste album waar Natalie op meezingt en is te omschrijven als electropop with a twist of rock. Hierin wordt het rock en pop gedeelte vrolijk afgewisseld op een basis makkelijke singalongs. Teksten waar Gerrit Komrij niet wakker van zal liggen, een deken van elektrieke deuntjes en geluidjes, simpele riffs en dito begeleidende percussie. De eerste drie tracks vallen buiten kijf binnen deze sound, met World Go 'Round leek het even anders te worden aangezien het diepe electro intro er lekker in beukte, al snel wordt dit echter opgevolgd door vlakke teksten als "You make my world go round, you're so good". Komrij draait zich nog eens lekker om en snurkt rustig verder. Het nummer is wel één van de meer pakkende op de cd.


Het is zo'n album dat het goed doet bij de kapper. Het staat op, klinkt vrolijk, leidt af maar dringt niet door. Even meefluiten, en nadat je betaald hebt en nog eens in de spiegel hebt gekeken ben je weer vergeten hoe het klonk. Het is geen slecht album, maar het steekt ook niet boven het maaiveld uit qua inventiviteit en muzikaliteit. Een nummer als Rescue Me klinkt erg 'soap'-achtig en daarvan staan er iets te veel op. Inventiviteit schoot misschien ook te kort bij Watching You, waar het catchy intro en riffjes van 'My Sharano' schaamteloos wordt overgenomen. Fashion is een Pink-nummer over te modebewuste en aandachtsgeile tutjes en metroseksuelen die aandacht moeten trekken met een merknaampje op een lapje stof. Het klinkt vaak alsof het allemaal eens eerder gedaan is. Mensen die van standaard en prefab Top 40 houden zullen dit wel leuk vinden. Persoonlijk hou ik er minder van maar zal bij een kappersbezoekje heus wel even meefluiten, helaas blijft het daar dan ook bij.


Label: RCA Releasedatum: 23 november 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!