DVD: De Nacht van de Wansmaak 2

Wouter Kursten (Magneet)
De Nacht van de Wansmaak 2 - More of the very best, deze titel impliceert dat wansmaak ook goed kan zijn. Op de eerste dvd van De Nacht van de Wansmaak werd dit eigenlijk al bewezen. Deze dvd, waarop de grootste dieptepunten uit de filmgeschiedenis getoond worden, werd over het algemeen goed ontvangen. Toch zullen er niet veel mensen zijn die deze dvd twee keer gekeken hebben. Tenzij ze dronken op een feestje waren, want zo slecht waren de trailers inderdaad. De tweede dvd claimt dus nog betere wansmaak te vertonen.



Al sinds 1990 doorzoeken Jan Verheyen en Jan Doense de duistere filmarchieven, ze zijn dan op zoek naar de slechtste trailers ooit. Regelmatig maken ze een selectie van deze trailers en touren ze onder de naam De Nacht van de Wansmaak door België en Nederland. Zo af en toe gaan ze ook verder de wereld in.



Waar je op de eerste dvd nog slechte tirolers, gore horror, slechte science fiction en Duitse voorlichtingsfilms uit de jaren 50, 60 vond komen op de tweede dvd andere genres naar voren. Zo zie je de slechtste trailers in de volgende genres: Sukkelachtige science fiction 2, concentratiekampfilms, mislukte horror en vele anderen. Natuurlijk wordt er afgesloten met de Hall of Shame, hierin wordt weer een nieuwe film geïntroduceerd.

Ook zijn er nog enkele extra's te vinden op de dvd. Er staan 2 optredens van De Nacht van de Wansmaak in het buitenland op. Onder de naam The Night of the Bad Taste Live traden Verheyen en Doense op in Zuid Korea in 2004 en in Transylvanië in 2006. Ook staat het allerlaatste optreden van de Basic Tirolers tijdens het filmFestival in Rotterdam in 2003 op de dvd. De kwaliteit van deze groep past goed op de dvd want het is rampzalig slecht. Als laatste staan de trailers van de leden van de Hall of Shame op deze dvd.



Sja wat moet je nu beoordelen aan een dvd waar alleen maar slechte dingen op staan? De entertainment waarde is niet zo hoog, tenzij je dronken bent zal je de dvd nooit meer dan één keer kijken lijkt me. Kwalitatief is alles ook niet erg hoog omdat het nu eenmaal vaak oude trailers zijn. De dvd krijgt van mij dan ook twee sterren, hij is niet slecht in elkaar gezet maar is ook niet echt een bijzonder iets.


Label: Dutch Filmworks Releasedatum: 3 oktober 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!