Boek: Els Quaegebeur - Mijn geheim

Miranda (Randa_v)
Als ik het boek voor me leg, spreken de titel en de ondertitel me wel aan. Mijn idee is dat een boek over een dergelijk onderwerp wel garant staat voor spanning. Als ik de achterkant lees over wie het boek gaat, namelijk over X en Dinges, rijzen er vraagtekens. Zal dit boek nou aan mijn verwachtingen voldoen?



"Ik heb al veel grenzen verlegd in mijn relatie met Dinges, de relatie zelf is daar het grootste voorbeeld van. Ik zou nooit een relatie beginnen met een getrouwde man, riep ik altijd. Nooit, nooit, nooit."

X is een bijna dertiger die het nog goed neemt van het leven. Ze leeft in een soort van studentenhuis en trekt op met haar Kibboets. Haar vriendje leeft in Zuid-Afrika, ze moet het alleen nog uitmaken met hem, want liefde op afstand werkt niet. Als ze op haar eerste werkdag aan de slag gaat als journaliste is er een redacteur, Dinges, die haar qua uiterlijk wel aanspreekt. Hij ziet er goed uit, op die dag leggen ze het eerste contact in de kantoortuin, over de mail. Na die mail volgen een paar personeelsborrels en sms-jes waar ze elkaar beter leren kennen. Ze kunnen het erg goed vinden met elkaar, de enige maar is dat hij is getrouwd. Ze wordt geconfronteerd met gevoelens waar ze niet eerder mee te maken had: eenzaamheid, afhankelijkheid, schuldgevoel en de onmogelijkheid om erover te praten met familie en vriendinnen vechten zij aan zij met gevoelens van tederheid, spanning en lotsverbondenheid. Blijft: minnares zijn. Nooit: vriendin zijn.



Els Quaegebeur (1974) is freelance journaliste voor onder andere het Parool. Mijn geheim is haar romandebuut.

Mijn geheim brengt het leven van een minnares op een luchtige manier. Het boek leest lekker weg met de nodige humor. De spanning in het verhaal is niet al te groot. Mijn geheim is ook niet diepgaand, maar dat maakt het boek er niet slechter op. Wat je niet in het boek zult vinden, al zul je het misschien wel verwachten, is seks. Persoonlijk kan ik ook niet zeggen dat ik het echt miste omdat ik niet weet wat het aan het verhaal zou moeten toevoegen. Mijn geheim gaat ook echt over X, over haar beslissingen en hoe zij het ziet, ze vertelt ons haar verhaal. De wendingen in het boek zijn vrij voorspelbaar, maar dat neemt niet weg dat Els Quaegebeur een mooi, lekker luchtig boek met stof voor een lekkere discussie heeft geschreven.



Neem eens een kijkje op haar site, daar heeft ze namelijk de deleted scenes en research links voor Mijn geheim neergezet.


Uitgever: 521 uitgevers ISBN: 90 499 7025 7 Pagina's: 264
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!