DVD - Blackbeard : The Real Pirate of The Caribbean

Wouter Kursten (Magneet)
Na het succes van de eerste Pirate of the Caribbean film is de hele piratenhype weer op gang gekomen. Niet alleen Hollywood doet daar aan mee met de vervolgen op deze film en bijvoorbeeld de miniserie Blackbeard, ook de BBC heeft besloten erop in te haken. Zij heeft het echter op een iets serieuzere manier geprobeerd met Blackbeard:The Real Pirate of the Caribbean.

De omroep staat erom bekend dat als ze iets maken dat het dan ook hoge kwaliteit is. Dat is ze met Blackbeard:The Real Pirate of the Caribbean zeker gelukt! Voorzover ik het terug kan vinden is het grootste deel van de gebeurtenissen in de film ook echt gebeurd.



De kwaliteit van het geluid, beeld en de special effects is uitstekend. Op geen enkel moment komt iets als ongeloofwaardig over. Ook de decors zijn van zeer hoge kwaliteit, je hebt meteen het idee dat je in een echt dorp of stad uit die tijd rondloopt.

Het verhaal van Edward Teach, bijgenaamd Blackbeard, wordt verteld door zijn eerste stuurman Mr. Hands, hij geeft af en toe achtergrondinformatie wat daarna verder uitgelegd wordt door de beelden. Het verhaal is opgebouwd alsof hij dit alles vertelt een aantal jaar na de gebeurtenissen in de film.

Blackbeard was in zijn tijd één van de meest gevreesde piraten op de Atlantische Oceaan. Met zijn schip Queen Anne's revenge overviel hij vele boten, werd er weerstand geboden dan werd iedereen aan boord vermoord. Gaf men zich zonder verzet over dan werd de boot alleen ontdaan van alle goederen, etensvoorraden, kruit en wapens.



Om de tegenstander te imponeren kwam Blackbeard vaak tevoorschijn voorzien van meerdere zichtbare geweren, zwaarden, messen en ander wapentuig. Hij had ook vaak aangestoken lonten of lucifers in zijn baard zitten. Dit alles zorgde ervoor dat de slachtoffers zich snel overgaven.

Helaas zijn er op de dvd geen extra's te vinden maar dat doet niets af aan de vier sterren die hij van mij krijgt. Het was een genot om deze film te kijken, iets dat ik waarschijnlijk nog vele malen zal doen.



Label: Just Entertainment Releasedatum: juli 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!