CD: Josh Wink - Sessions

Erik (getikte_rik)
Wie kent hem niet, Josh Winks hypnotiserende acid klassieker Higher State Of Consciousness, bekend van de snerpende, opzwepende samples, beats en de zwaar vervormde vocals. Wellicht zegt Up To No Good, de top 40-cover van de Porn Kings je dan wat, alhoewel deze aardige plaat alleen de middelmaat ontstijgt door het gebruik van de Higher State-sample. Hoe dan ook: de uit Philadelphia afkomstige dj/producer heeft meer gedaan de afgelopen jaren. Naast het produceren van andere klassiekers als Freak en Don't Laugh, én het met King Britt opgerichte houselabel 'Ovum', heeft Josh Wink onlangs ook een verrassend fijne Ministry of Sound-dubbelaar in en bij elkaar gemixt: Sessions.



Disc 1 gaat zwoel en kalm van start met Run Stop Restore's Corporal, en komt langzaamaan steeds meer op gang. Met Rancho Relaxo van Anja Schneider & Sebo K bijvoorbeeld, en met pompende tracks als 7up en Summer Nights, van respectievelijk Quinn & Benny Rodriguez en Steve Bug. De mix is door Wink dermate uitgesponnen en vloeiend in elkaar gemixt dat een echte climax op de eerste cd lijkt uit te blijven. Saai klinkt het echter nooit, de laidback 'deepe tech-house' omarmt je, als je ervoor open staat. D5 bijvoorbeeld, met Flotation Tank, of Winks eigen even subtiele als opwindende Radiohead-remix van Everything In Its Right Place.


Josh Wink

DJ Skull leidt met diens 'strakke samba'-achtige Don't Stop The Beat vervolgens Matthew Johnsons Eyes In The Circle of Life-Remix in, een remix van jawel: Josh Winks grootste genoemde klassieker.
Deze versie klinkt echter minder acid en opgefokt dan het origineel, met de lome sitar-klanken doet het eerder Indiaas aan. Mathew Jonson sluit met het daaropvolgende Love Letter To The Enemy als dertiende track tevens de eerste disc op spirituele wijze af.

CD2 trapt met DJ Yellows Elusiv al harder af dan het eerste exemplaar van deze dubbelaar; op de tracklist prijken ook grote namen als The Orb en niemand minder dan Jeff Mills, wiens opvallend kalm dreigende track Expanded slechts lijkt te fungeren als intro van Winks eigen nummer Swirl. Dit klinkt met breaks en vleugjes acid allemaal wat experimenteler en gedurfder dan de 'feelgood' CD1. Ook het daaropvolgende Perspective, op naam van Richie Inkle, bruist wat meer dan de ingetogen zwoelheid in het eerste deel van de mix, waar de net wat uitdagendere tracks als bijvoorbeeld Levon Vincents veelzijdige Love Technique op ontbreken. Dat is niet erg, want als totaalprodukt is dit een meer dan uitstekende mix. Bij deze de volledige tracklist, Josh Wink kun je o.a. horen op Extrema Outdoor, 15 juli a.s.



Label: Ministry of Sound Releasedatum: 12 juni 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!