DVD : MidSomer Murders seizoen 4

Wouter Kursten (Magneet)
Al zeven seizoenen lang kan je op TV de moorden en andere misdaden in het Engelse graafschap Midsomer volgen. Iedere aflevering mag hoofdinspecteur Barnaby, met zijn assistent sergeant Troy, uitzoeken wie er de moordenaar of moordenares is. Er is nu een DVD box uit met daarop de vijf afleveringen van seizoen vier.



Op zich is het niet veel, vijf afleveringen in één seizoen, maar als je bedenkt dat één aflevering ongeveer 100 minuten duurt, dan kom je in totaal uit op meer dan acht uur en twintig minuten MidSomer Murders. Het feit dat de afleveringen zo lang duren, geeft makers van deze serie de kans om in iedere aflevering meerdere complotten te verwerken, die later weer meer met elkaar te maken hebben dan je zou verwachten.

De serie MidSomer Murders is gebaseerd op de serie boeken over hoofdinspecteur Barnaby, geschreven door Caroline Graham. Zij schreef in totaal zeven boeken over de hoofdinspecteur, waarvan er vijf verfilmd zijn.



In deze DVD box zitten vijf DVD's met op ieder één aflevering. Bij iedere aflevering kan je kiezen uit Dolby 2.0 of Dolby 5.1 geluid en of je de Nederlandse ondertiteling aan wilt hebben staan. Het beeldformaat is 14:9 wat inhoudt dat je op sommige televisies even moet spelen met de instellingen om geen vervormd beeld te krijgen.

Als je iemand bent, zoals ik, die altijd benieuwd is naar de extra's die op een DVD staan, dan zal je bij deze set teleurgesteld zijn. Er is namelijk geen enkel stukje extra materiaal te vinden. De DVD's zitten netjes bij elkaar in een kartonnen doos, met achterop de omschrijvingen van de afleveringen maar dan heb je het ook gehad.



De afleveringen zelf zijn iedere keer weer een genot om naar te kijken..Er is genoeg afwisseling in de verhaallijnen. Vervelen zul je je dan ook nooit als je MidSomer Murders kijkt. De ene keer wordt er een lichaam in een graancirkel gevonden waardoor UFO-fans zich verzamelen in Midsomer Parva, terwijl de andere keer de lokale postbode vermoord aangetroffen wordt in het gehucht Goodman's Land.

In de aflevering met de graancirkels wordt zoals gezegd een lichaam gevonden in één van de cirkels. Als er al snel nog een lichaam wordt gevonden in een andere graancirkel is al snel de landeigenaar verdacht, net als de ufoloog die alles wel van heel dichtbij probeert te volgen. Uiteindelijk komt het er op neer dat er in totaal drie lichamen worden gevonden in graancirkels plus nog een geëlektrocuteerd lichaam in een auto. Hoe het precies afloopt, en wie wie vermoord heeft, kan je zelf zien op de DVD's.

Al met al vond ik het een geweldige box om te kijken. Vanaf het begin tot aan het eind van iedere aflevering zat ik aan het beeld gekluisterd. De set krijgt van mij dan ook vijf sterren omdat hij niet alleen voor de liefhebbers van Engelse detectives interessant is, maar voor iedereen die van goede televisie houdt.


Label: All3media Releasedatum: 7 mei 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!