Boek: Kevin Wells - Vaarwel liefste Holly

Tanja (FEE_sT)
Holly Wells en Jessica Chapman, Soham en Ian Huntley, de meesten zullen hier wel iets over hebben gelezen of gehoord tussen augustus 2002 en december 2003. Holly was een meisje van tien. Was, want helaas moest dit onschuldige leven beëindigd worden door een pedofiel. De vader van Holly, Kevin Wells, heeft dit boek geschreven als afscheid en afsluiting van een vreselijke periode waarin zijn dochter vermist werd, haar lichaam levenloos werd gevonden in een greppel en een moeilijke tijd van gerechtigheid en berechting aanbrak.



Na het lezen heb ik enorme bewondering voor Kevin Wells, die tijdens de meest vreselijke periode van zijn leven dit vreselijk ontroerende boek heeft geschreven uit eerbetoon aan zijn geliefde dochter. Vanaf de dag dat Holly samen met vriendin Jessica vermist werden heeft hij via dagboeken alle belangrijke gegevens opgeschreven. Tussen de tijd van de vondst van de twee lichamen en het proces heeft hij besloten dit boek te schrijven. En dat is hem gelukt.

Het boek is aangrijpend en veelvoudig. Vragen over de rechtsgang, woede over het britse justituele systeem en verdriet van de ouders. Dit komt allemaal naar voren in dit boek. De manier waarop de politie omgaat met de gevoelens van de ouders, enerzijds heel positief en steunend, later worden de ouders ofwel de slachtoffers gewoon niet meer op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de dader Ian Kevin Huntley.

Dit boek grijpt aan. Het verdriet van Kevin en Nicola, de moeder van het meisje en het andere gezin maakt emoties los. Je moet er niet aan denken mee te moeten maken waar de familie Wells doorheen is gegaan. Ondanks het gemis, de pijn en het verdriet weet Kevin zijn gevoelens en de gevoelens van zijn vrouw goed te verwoorden. Haast theoretisch omschrijft hij de meeste gedachten die door hem en zijn vrouw zijn heen gegaan. Hun bevindingen, ervaringen en vragen. Alles komt voorbij. Vanwege respect voor de familie Chapman houdt Kevin zich beperkt tot de schade en het verdriet van zijn eigen familie en vriendenclub.

Het boek begint met enige details over het gezin, en de 4e augustus, de zwarte dag voor dit gezin. Hierna volgen de dagen waarin er door de hele gemeenschap van Soham wordt gezocht naar de twee jonge meisjes. Wanneer deze uiteindelijk gevonden zijn omschrijft Kevin het vreselijke verdriet wat op dat moment overheerst. De begrafenis volgt, en het wachten op het proces begint. Uiteindelijk heeft Kevin het voor elkaar gekregen een gedetailleerd verslag van de rechtszaak te maken, en sluit af met een hoofdstuk over hoe de familie de donkere periode probeert af te sluiten.


Dit is de laatste foto die van Holly Wells(l) en haar vriendin Jessica Chapman werd gemaakt. Holly was naar eigen zeggen 10 3/4 jaar. Jessica was die dag spelen bij Holly, na een barbecue zijn de meisjes naar boven gegaan. Enkele uren later bleken de meisjes vermist om pas na twee weken vermoord en verbrand gevonden te worden in een greppel.













Uitgever: House of books ISBN: 90 443 1475 0Pagina's: 319
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!