DVD: Dance Valley 2005

Michel (TripleM)
Het moest even duren, Dance Valley vond plaats op 5 en 6 augustus 2005, maar eindelijk is de DVD daar! Sterker nog, het zijn twee DVD's, en de registratie van Dance Valley 2004 zit er ook bij. Dubbel feest dus?


De Dance Valley DVD ziet er om te beginnen alvast schitterend uit. Een mooie kartonnen uitklapbare verpakking, uiteraard voorzien van allerlei felle kleurtjes, in het haast verplichte boekje vind je wat informatie, een grote overzichtsfoto en informatie over de twee CD's die van Dance Valley zijn uitgebracht, gemixt door respectievelijk Marcel Woods en Stonebridge.

De eerste DVD wordt vooral gevuld met de live-registratie van Dance Valley 2005. Een uur en een kwartier lang word je meegenomen van zon naar regen, van licht naar donker, van Ferry Corsten tot Tom Harding. Het geluid klinkt meer dan prima, alles is bovendien aan één stuk door gemixt dus je kunt de DVD ook als een lekkere mix opzetten. Ook de beelden zijn van bijzonder hoge kwaliteit, alles en iedereen staat er prachtig op. Zo prachtig zelfs dat ik het idee heb dat ik heel wat heb gemist, maar dat is makkelijk praten als je niet in de regen hebt hoeven staan. Hoogtepunten van de registratie zijn zonder twijfel de registraties van Carl Cox en Paul van Dyk. De lichtshow komt pas in de avond echt goed tot z'n recht, het gigantische podium staat te blinken en de feestgangers doen waar ze goed in zijn. Wat een feest.

Verder vind je op de DVD uiteraard een fotoalbum terug, waarin je bijna twaalf minuten lang naar een flinke lading foto's kunt kijken. Dan is er nog een stukje met korte interviewtjes met bezoekers en DJ's. Er liepen zelfs een paar Australiërs rond! Een paar reclames vullen de DVD verder op.

De koek is nog niet op! De tweede DVD staat geheel in het teken van de tiende Dance Valley, ofwel Dance Valley 2004. Natuurlijk kun je er de line-up nog eens nazien, en naar de clip kijken van het Dance Valley anthem, maar veel leuker zijn het 'overview' compilatie-filmpje (dat ruim een kwartier duurt) en de DJ live-sets! Okee, deze registratie is net wat minder mooi dan die van 2005, maar nog altijd erg leuk om te hebben. Bovendien is het een extraatje, niet klagen dus!

Conclusie
Het gebeurt niet vaak dat alles klopt aan een registratie van een feest. De inhoud moet gevarieerd zijn, de beeld- en geluidskwaliteit moeten in orde zijn en bovenal moet je eigenlijk het idee krijgen dat je wat gemist hebt als je er niet was. Dit alles geldt absoluut voor de DVD van Dance Valley 2005, daarmee is die dus een dikke aanrader! De DVD is ook nog eens gunstig geprijsd; voor 20 euro heb je hem in je bezit.


Label: Midtown Releasedatum: 30-01-2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!