Boek: Lisa's huishouden, een desperate housewife in Italie -

Tanja (FEE_sT)
De ondertitel van dit boek maakt nieuwsgierig. Waarschijnlijk is de tv serie desperate housewifes alom bekend. Duidelijk is dat je of een gigantische fan bent van de serie, of je kunt er niet naar kijken zonder je irritatiegrens ver te overschrijden. Toch staat dit boek en de hoofdpersoon uit het boek hier helemaal los van.

Lisa is een vrouw, huisvrouw, zoals er dertien in een dozijn gaan. Haar leven wordt voornamelijk in beslag genomen door de zorg voor haar man, twee kinderen en huishouden. Lisa komt uit Engeland, en is samen met haar gezin verhuisd naar Italie. Toch past haar leven niet helemaal in dat bovengenoemde dozijn.




Een aantrekkelijke, lieve en vriendelijke man, twee kids, een jongen en een meisje. Een ruim huis welke netjes op orde is, en waar de buren een puntje aan kunnen zuigen. Engelse lessen aan knappe leerlingen en een stapel lieve maar maffe vriendinnen. Een stamkroeg die als tweede thuis aanvoelt, en orde in het hoofd. Wat wil je nog meer?

Toch is het huishouden uit dit boek zeker geen goed voorbeeld. Beter gezegd; Wanneer je leven niet verder gaat dan afstoffen, boodschappen doen, rommel achter de konten van kinderen en man opruimen en daarbij iedere dag nog perfect voor de dag moeten komen, dan zul je zeker iets herkennen. De vreselijke sleur, de verveling, de irritatie en de wanhoop. Want ook hierin doet de ondertitel zijn naam eer aan.

Wanhoop, ironie en desillusie, dat zijn de diepere lijnen in dit boek. Lisa mag in het begin dan wel denken dat haar huishouden op rolletjes loopt, niets is minder waar. Haar leven is een chaos, herinneringen aan een vreselijke periode van haar leven dringen zich langzaam maar zeker op, en tot overmaat van ramp blijkt haar man wel aantrekkelijk, maar zeker niet altijd lief.

Vida Adamoli weet op een leuke manier een saaie gebeurtenis te omschrijven. De ironie en humor doorspekken haar boek. Ze is zelf opgegroeid in Engeland en al eerder een boek uitgebracht genaamd La bella vita. In beide boeken blijken de liefde van de schrijfster voor Italie.

Dit boek over dit uiteindelijk toch niet standaard huishouden begint jammer genoeg niet echt boeiend. Boekenliefhebbers zullen hier snel doorheen prikken, maar mensen die minder lezen zullen deze al gauw aan de kant leggen.
Toch schemert het in de eerste hoofdstukken al door dat de spanning eraan zit te komen. Al is het maar door het feit dat je als lezer beseft dat het onmogelijk is dat het hele boek maar door en door zou gaan zoals die eerste pagina's. Een boek voor de koude avonden, lekker op de bank met een kop thee. Even een duik nemen in het leven van een ander. Een veel hectischer en zwaarder leven.



Uitgever: Uitgeverij Sirene ISBN: 978 90 5831 349 2Pagina's: 334
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!