CD: Back 2 School - mixed by DJ Rob

Michel (TripleM)
In de winkels vind je bakken en bakken vol met compilaties. Onbekende tracks, bekende tracks, onbekende labels en DJ's en precies het tegenovergestelde. De CD's van bekendere labels en DJ's krijgen natuurlijk de meeste aandacht, helaas niet altijd terecht. Ook worden termen als oldschool misbruikt om oude troep te verkopen, meeliften op de trend heet dat! Niets van dit alles geldt voor Back 2 School - Mixed by DJ Rob.


Deze B2S CD bestaat uit twee schijfjes. Op de eerste schijf vinden we negentien old school classics terug, op de tweede schijf negentien early rave tracks. In totaal goed voor een dikke twee en een half uur beats!

Meestal krijg je best stevige beats voorgeschoteld als je een CD met old school classics luistert. De old school hardcore classics dus. Dat geldt gelukkig niet voor deze CD! Een kijkje in de lijst met artiesten en producers laat een glimlach verschijnen. Namen als Moby, Joey Beltram, Olav Basoski, Eric Nouhan, Robert Armani en Ferry Corsten mogen er zijn! Het resultaat is een hele relaxte mix van echte classics, waarbij tracks als 'Windows' van Sil, 'Bodymotion' van Sadomasy & DJ One en 'Amphetamine' van Draxx Ltd. II extra opvallen. Het is iets persoonlijks, maar de toptracks staan wat mij betreft achteraan op de CD, 'The age of love' van The Age of Love en 'The Navigator' van Tellurians. De old school classics CD staat eigenlijk boordevol goede tracks, DJ Rob heeft ze prima uitgezocht en netjes aan elkaar gemixt.

Zoals gezegd staat het tweede schijfje vol met early rave tracks. Net als bij de eerste CD is dat een perfecte omschrijving, daar kreeg je echte classics te horen en hier ook echte early rave. Tracks van onder andere Hocus Pocus feat. Ramirez, Jones & Stephenson, Members of Mayday, Dream Your Dream III en natuurlijk DJ Rob zelf wisselen elkaar af. Toptracks van dit album zijn toch wel de aller-, allerbekendste. 'For You Marlene' van Rexanthony, 'The First Rebirth', 'Going Crazy' van Rave Nation, 'Hold me Now' van Highlander en 'Mayday Dream' zijn onvergetelijk, en als lekkere harde tracks als 'Lords of the Hardschool', 'Hardcore To Da Bone' en 'We Who Are Oppressed' van MC Raw worden gebruikt om af te sluiten, dan kun je daar eigenlijk weinig meer over zeggen. De laatste track is 'Six Million Ways To Die' trouwens, hoe kan het ook anders!

Conclusie

Back 2 School - Mixed by DJ Rob is een superdegelijk mix-album. De classics zijn classics, de early rave is early rave, je vindt de toptracks terug en ze zijn lekker aan elkaar gemixt door DJ Rob. Respect voor hem, en respect voor dit album.


Label: R'dam Records Releasedatum: 04-03-2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!