DVD: Dora's kerstfeest

Rewimo
Mijn zoontje van 5 spreekt al een aardig mondje Engels. Dat leert hij niet van mij, dat leert hij van Dora. Dora is een meisje dat met haar aapje Boots allerlei avonturen beleeft. En Dora spreekt zowel Nederlands als Engels. Dora en Boots hebben vriendjes die ook in hun avonturen meedoen. Sommige van die vriendjes spreken Nederlands, andere alleen Engels.



Tijdens hun belevenissen moeten Dora en Boots met hun vriendjes allerlei oplossingen verzinnen voor de problemen die ze onderweg tegenkomen. Omdat een aantal van die opdrachtjes in het Engels worden gegeven, leren kinderen spelenderwijs Engelse woordjes. Dingen als tellen, de kleuren, alsjeblieft en dank je wel en nog heel wat andere losse woordjes. Zo hoor ik hier geregeld: Jammie Jammie Jammie, delicious! (de woorden die Dora's maatje Rugzak altijd zegt).



Al deze dingen worden heel speels gebracht en nodigen kinderen uit om mee te doen en vooral mee te leven met Dora. Mijn zoontje blijft nooit stil kijken naar Dora, hij roept van alles en beweegt mee. Door de simpele tekeningen, eenvoudige opdrachten en het taalgebruik zijn de DVD's van Dora erg aantrekkelijk voor kinderen.



Onlangs verscheen er een nieuwe Dora-DVD. Gezien het tijdstip geen verrassende titel: Dora's Kerstfeest. Op deze DVD staan vier verhaaltjes.

Een kado voor de Kerstman
Merry Christmas! Gelukkig Kerstfeest! Dora en Boots willen de kerstman alvast in kerststemming brengen, maar zij hebben jouw hulp nodig om helemaal naar de Noordpool te reizen!

Go, Tico, Go!
De speelgoedbrandweerauto van Boots staat boven op de Besneeuwde Berg. Dora en Boots moeten hem snel ophalen, voordat Zwieber hem te pakken krijgt. Tico schiet hen te hulp! Hij helpt Dora en haar vrienden land, zee, lucht en sneeuw te overbruggen om bij de brandweerauto te komen!

Kwak! Kwak!
Spring in een kleurplatenboek voor een kleurig avontuur. Baby Eend is verdwaald en wil naar zijn mammie! Help jij Dora en Boots om Baby Eend terug te brengen naar de Eendenvijver?

Mimo de Hamster
Dora laat Boots haar klaslokaal zien en merkt dat Mimo de hamster weg is! Help Dora krokodillen, slangen, spinnen en Zwieber te omzeilen om Mimo te redden!



Vier verhaaltjes, waarvan het eerste door zoonlief het leukste werd bevonden. Dora is zeker een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 3, 4. Het is heel grappig als je je peuter of kleuter ineens Engels hoort spreken! Mijn beoordeling vanuit kleuterstandpunt:



Label: Paramount Pictures Releasedatum: 8 december 2005 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!

Prijs: 12 euro 25