Boek: Y. Schotanus, A. Wesselink: A twist of fame

Lupa (Lupa_Solitaria)
A twist of fame - een verfrissende muzieksoap speelt zich af rond strip(anti-)held De Fret; een echte rocker met vetkuif en bakkebaarden. In dit album besluiten hij en zijn band om het eens geheel anders aan te pakken. In plaats van rockmuziek gaan ze house maken! Dit alles gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.



Het verhaal van dit stripboek is flinterdun. Zodra je het gelezen hebt, vergeet je het ook weer. Toch is het best vermakelijk en dat komt met name door de knipoogjes naar de werkelijkheid. Zo wordt er opgetreden bij een ontbijtshow onder leiding van Dymhpna Brunchkoek ('scherp als gember, zoet als geconfijte kandij'), staat Raymond van 't Groenewoud vooraan bij een van de concerten van De Fret en zijn kompanen en zijn Jan en Douwe (Kroeske) verslaggevers bij een groot muziekfestijn.

De roddelpers speelt ook een grote rol. Compromitterende foto's van De Fret en een van zijn bandleden (seks en drugs!) verschijnen in roddelblad 'Sleutelgat', dat verdacht veel lijkt op de Story.



Ik ben geen stripkenner, maar de tekeningen vind ik goed. Gezichtsuitdrukkingen en emoties zijn duidelijk herkenbaar. De tekeningen zijn vrij eenvoudig en het gebruikte kleurenpalet is niet heel groot (wat de tekeningen vrij 'rustig' houdt). Achtergronden zijn niet ingevuld waar dat niet ter zake doet. Wat ik heel mooi vind, is dat de pagina's zelf niet wit zijn, maar zwart; dat ziet er stijlvol uit.

De eerste paar bladzijden heb je het idee dat het verhaal helemaal nergens over gaat of dat er zelfs weinig verhaallijn in te ontdekken valt, maar na een pagina of tien komt je er toch lekker in en blijkt A twist of fame best een vermakelijk boekje te zijn. En voor slechts € 7,50 zul je je er geen buil aan vallen.



Uitgever: Silvester ISBN: 90 5885 085 4 Pagina's: 62
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!