CD: Paolo Conte - Live in Arena di Verona

Lars (detulp050)



Bij weinig mensen zal de naam Paolo Conte een belletje doen rinkelen. Het werk van de Italiaan op leeftijd zal echter veel meer mensen bekend voorkomen. Zo gebruikte bierbrouwer Brand het nummer Via Con Me bij de bekende televisiespot met de slakken op een boomstam. De karakteristieke donkere stem van Conte weet veel mensen te boeien; afgelopen zomer gaf hij een sfeervol concert in de prachtige arena van Verona. Het concert, dat deel uitmaakte van het jaarlijkse jazzfestival in juli, is sinds kort op CD te koop.






Het oeuvre van Paolo Conte bestaat uit zowel Engels- als Italiaanstalige nummers. Het concert dat Conte in Verona gaf geeft een goed beeld van het werk dat hij de afgelopen dertig jaar heeft uitgebracht; zowel de jazzy songs als de wat meer exotische nummers weten hun weg te vinden tijdens dit concert. En blijkbaar is het publiek in de arena ook van mening dat we hier te maken hebben met veelal zijn beste werk; een luid applaus weet na bijna elk nummer de arena te vullen. Wil je trouwens echt de sfeer van het concert proeven, dan zou je eventueel ook kunnen gaan voor de DVD van dit concert.




Er is echter ook een klein nadeel aan de registratie van dit concert; een probleem dat wel vaker ontstaat bij openluchtconcerten, het geluid wordt namelijk dermate door de arena verspreid dat het de ene keer aan kracht ontbreekt en de volgende keer te luid door de speakers komt. Omdat sommige nummers tamelijk rustig beginnen lijkt het er soms op dat het hele concert is stilgevallen; dit terwijl anderen zo hard inzetten dat je snel naar de afstandsbediening moet grijpen om je buren te vriend te houden. Ondanks deze kleine problemen met het geluid is deze CD een echte aanrader voor een lekkere winteravond, misschien wel met een lekker glas Brandbier...



Label: Warner Music Releasedatum: 23 november 2005
Waardering:



Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!