CD: Rowwen Hèze - Kilomeaters

Lars (detulp050)
Rowwen Hèze, een begrip in heel Nederland, een legende in Limburg. Afkomstig uit het kleine America, wist deze band vele harten voor zich te winnen door in het relatief onbekende Peellandse dialect te zingen. Niet alleen dit dialect, maar ook de teksten en zoete klanken hebben ervoor gezorgd dat Rowwen Hèze serieus genomen wordt in de Nederlandse muziekwereld. Bekend geworden als 'feestband' met feestnummers als Bestel Maar en Limburg, nu is Rowwen Hèze uitgegroeid tot een band met meerdere gezichten. De fans selecteerden de 20 beste nummers uit het 20-jarig bestaan van de band en CNR bracht ze uit op CD: Kilomeaters




"We zien al joare onderweg...", dat is de tekst achterop de inlay. Een zin die de essentie van het album weergeeft; een 'best of' album dat samengesteld is door de fans. En dat fans belangrijk zijn voor Rowwen Hèze wordt al snel duidelijk: niet alleen worden ze ruimschoots bedankt in de begeleidende tekst (iedereen die op de website van de band heeft aangegeven wat de beste nummers zijn, wordt met naam en toenaam genoemd!), ook weet de band goed hoe je fans moet koesteren. Rowwen Hèze keert namelijk telkens terug op de thuisbasis. In een grote tent wordt er traditioneel gehost, gezweet, gezopen en luidkeels meegezongen. Sinds enkele jaren kent de band echter ook een ander gezicht; regisseur Loek Sijbers haalde de bandleden over om de gevoelige kant van de band in het theater te laten zien en horen. Een gevoelige kant die vooral te danken is aan de motor achter de band en zijn teksten: Jack Poels.




Op het album Kilomeaters zien we van beide werelden het beste; bekende feestnummers als Limburg, Bestel Mar en Henk is enne lollige vent komen voorbij en laten de stereo bijna automatisch op maximaal volume overgaan. Ook de gevoelige en meer poëtische nummers zijn terug te luisteren; de grote hit Auto, vliegtuug en Zondag in 't Zuiden en nog veel meer andere nummers zorgen ervoor dat de luisteraar de veelzijdigheid van de Limburgse band leert kennen. Een mooi overzicht dat goed laat zien wat Rowwen Hèze de afgelopen twintig jaar heeft weten te presteren. En voor de fans is er goed nieuws: februari 2006 geven de Limburgers een jubileumconcert in de Heineken Music Hall.






Label: CNR Music Releasedatum: 11 november Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!