CD: Nashville Pussy - Get Some!

Michel (TripleM)
Over Nashville Pussy
Vier rockers (twee mannen en twee vrouwen) uit Atlanta, Georgia, vormen samen de band Nashville Pussy. De basis voor het viertal wordt gevormd door het getrouwde stel Blaine Cartwright (gitaar/zang) en Ruyter Suys (gitaar). Hun eerste album, 'Let Them Eat Pussy', werd twee jaar na de oprichting in 1996 uitgebracht en bracht de band zelfs een Grammy nominatie.


In 2000 verscheen het volgende album, 'High As Hell', en Nashville Pussy begon voorzichtig aan te touren. In 2002 verscheen uiteindelijk 'Say Something Nasty' en dit jaar verschijnt 'Get Some!' op een nieuw label, met een nieuwe bassiste.

Over Get Some!
Het begint lekker. Wat casino geluiden (althans, daar lijkt het nog het meeste op), en dan drums, een scheurende gitaar, een schreeuwende mannenstem en Nashville Pussy gaat los. Ranzige rock 'n roll is de beste manier om de sound van de band te omschrijven, niet voor niets worden ze in het Engels "sleaze rockers" genoemd. Het tempo ligt lekker hoog, de gitaren scheuren en zanger Blaine schreeuwt, spuugt en stampt zijn weg door het album.

Het probleem met Get Some!, en misschien zelfs met Nashville Pussy in het algemeen, is dat alles hetzelfde klinkt. Het tempo ligt steeds ongeveer even hoog en ook op andere gebieden zit er totaal geen variatie in de meeste nummers op het album. Nu is rock 'n roll vaak niet veelzijdig, maar dit is wel heel erg. Het openingsnummer 'Pussy Time' klinkt als het ideale visitekaartje voor de band en 'Come On Come On' is ook een lekkere meeschreeuwer, maar met bijna cliché klinkende titels als 'Lazy White Boy', 'Raisin' Hell Again' en 'Meaner Than My Mama' zet de rest van het album gewoon geen zoden aan de dijk.

Dat er met de sound op zich niet veel mis hoeft te zijn, bewijst de cover van 'Nutbush City Limits'. Dat dat nummer misschien wel het leukste nummer van het hele album is, zegt eigenlijk al genoeg. Nashville Pussy gaat snel vervelen. Leuk voor af en toe, maar 'Get Some!' ligt bij mij niet bovenop de stapel.


Label: Spitfire Releasedatum: 09-10-2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!