CD: Hard-Fi - Stars Of CCTV

Sander (FLIPNEUS)
Ja, Hard-Fi is inderdaad een band die doodgehyped kan, en misschien ook wel zal, worden door de Britse pers. Maar dat is niet verwonderlijk, want evenals andere Gehypte Bands uit Groot-Brittannië (Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs) is Hard-Fi ongelofelijk aanstekelijk. Net als bij Kaiser Franz en consorten speelt de band vooral leentjebuur bij bands uit de jaren '70, met een hippe twist.

Mensen die nog geloven dat indie-rock voor 'independent rock' staat (om maar meteen even schaamteloos plagiaat te plegen) zullen nu vast al gestopt zijn met lezen, daar die al een bultenaanval hebben gekregen door bovenstaande omschrijving. Dat is mooi, want dan kan ik zonder gezeur meedoen aan het ophemelen van deze vier jongens uit Staines.

Hard-Fi

De muziek van het gezelschap is minder ska dan The Ordinary Boys en The Dead 60s en minder disco dan Franz Ferdinand, maar juist een zeer aangename mix van alles wat daar tussenin ligt. En dat 'minder disco' is eigenlijk ook nog met een korreltje zout te nemen, want 'Living For The Weekend' wordt gedragen door een disco-beat. De basis 'Hard To Beat' is zo funky dat de remix, die maar weinig heeft veranderd aan het origineel, maar net iets dansbaarder is, suf wordt gedraaid in de discotheken in Engeland. Het rustigste nummer 'Move On Now' klinkt dan weer beter dan Gorillaz op hun laatste plaat. Sterker nog, zanger Richard Archer zou Damon Albarn zo kunnen vervangen bij die act, en bij Blur, als we toch bezig zijn.

Het is echt de diversiteit van stijlen die dit album zo leuk maakt. In plaats van dat 'Stars Of CCTV' een half-half werkje is geworden, zoals de in de inleiding genoemde plaat van The Killers, staat deze plaat als een huis. Het begint alleen een beetje vervelend te worden om elke week een 'nieuw album van het jaar' in mijn handen te krijgen, dit gaat nog lastig worden met de eindejaarslijstjes...


Label: Warner Releasedatum: 2 september 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!