CD: Funker Vogt - Navigator

Sander (FLIPNEUS)
Funker Vogt leverde hun debuutplaat halverwege de jaren '90 af, en vestigde zich daarmee tussen de hardere acts van het genre. Tegelijkertijd was 'Thanks For Nothing' ook wel meteen hun beste plaat ooit, want dat niveau hebben ze nooit echt meer gehaald. Sterker nog, men begon de agressie en tekstuele eentonigheid moe te worden.

Maar nu, twee jaar na de release van remix-album 'Revivor', is er dan het "Kijk ons eens volwassen geworden zijn!"-album. Met een teruggedraaide distortion-knop is de zang van Jens Kästel een stuk fijner om naar te luisteren en ook de muziek van Gerrit Thomas heeft de ruwe randjes van zijn muziek er grotendeels afgeschuurd.

Funker Vogt

Dat houdt niet in dat Funker Vogt nu hetzelfde geluid heeft als bijvoorbeeld het in mijn ogen 'rustige' VNV Nation. Het album opent met het snoeiharde 'Killing Ground', maar dat is niet de toon van de rest van het album. 'No Tomorrow' klinkt alsof Industrial een nieuwe liefde heeft gevonden in Latijnse muziek en er staat zelfs een heuse electro-ballad in de vorm van 'Für Dich'. Het enige nadeel bij mijn promo-exemplaar, en daar zul je als koper van het album geen last van hebben, is dat ik niet echt de volledige 'feel' van het nummer kan krijgen, omdat alle nummers uitfaden.

Ondanks dat ik dus niet de volledige 'feel' van het album heb, kan ik toch voor mezelf concluderen dat 'Navigator' een stuk beter album is geworden dan het voorgaande werk. Tekstueel is het nog steeds allemaal erg georiënteerd op oorlog ende doodslag, maar het album biedt over het algemeen een fijnere luisterervaring dan het vorige werk.


Label: SPV Releasedatum: 5 september 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!