Boek: Moordvader - Martina Cole

Rewimo
Nick Leary is tamelijk gelukkig getrouwd, heeft twee schoolgaande kinderen, een fraai huis en hij heeft zijn zaakjes goed op orde. Als hij op een nacht wakker wordt en een inbreker met een pistool in zijn woonkamer aantreft, slaat hij deze met een inderhaast gepakte honkbalknuppel de hersens in.

De inbreker, Sonny, blijkt een zeventienjarige jongen te zijn, die al meer akkefietjes op zijn kerfstok heeft. Niet veel mensen zijn rouwig om zijn dood, of het moeten zijn naaste familieleden zijn. En dan met name zijn moeder Jude, die heroïneverslaafd is. Sonny zorgde namelijk voor haar dope.

Tyrrell, Sonny's vader, inderhaast van vakantie teruggekomen met zijn tweede vrouw, begrijpt niet hoe zijn zoon tot die inbraak is gekomen. Sonny was geen lieverdje, maar gewapende inbraken stonden niet op zijn menu. Hij gaat op onderzoek uit.

Nick Leary is stuk van de moord die hij heeft begaan, hoewel hij zonder meer wordt vrijgesproken op grond van noodweer. Hij gaat zich steeds vreemder gedragen en langzamerhand ontstaat er een geweldsspiraal die iedereen meetrekt...


Martina Cole


Moordvader is een boek dat je niet snel weg zult leggen, als je er eenmaal in begonnen bent. Vooropgesteld dat je van dit genre houdt. Een overvloed aan drugs, drank, seks en buitensporig geweld wordt over je heen gestort. Aan doden ontbreekt het ook niet, ik heb ze niet geteld maar het zijn er heel wat.

Martina Cole is buitengewoon goed in het omschrijven van haar personages, hun karakter en hun beweegredenen en je begrijpt dan ook bij iedere persoon precies waarom hij of zij zich gedraagt zoals ze beschrijft. De spanning in het boek wordt knap opgebouwd. Het boek begint vrij onschuldig maar langzamerhand krijg je meer inzicht in de personen en hun handelingen. Daardoor blijft het boek boeien en ben je steeds weer benieuwd naar de komende gebeurtenissen.

Hoewel er naar mijn smaak iets te overdadig tekeer wordt gegaan met drank, drugs en geweld, vind ik Moordvader toch een aanrader. Het boek laat je niet los en dat is altijd een goed teken.



Uitgever: Uitgeverij Luitingh ISBN: 9024553903 Pagina's: 382 Prijs: 18,95
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!