CD: The Generators - The Winter Of Discontent

André (Dr.E)
Helemaal uit het niets komen The Generators niet. De band werd opgericht in 1997 en twee bandleden zaten daarvoor in 'Schleprock', wat onder die-hard punkfans misschien nog wel een belletje doet rinkelen (deze band verkocht meer dan 100.000 platen).

Ook The Generators maken punk, al doet de bandnaam anders vermoeden. Nee, we hebben hier niet te maken met de nieuwe Green Day of Sum41: The Generators maken pure L.A.-punk, zoals Social Distortion en Bad Religion dat ook al deden.


Het knappe van deze vijfkoppige band is echter dat het zelfs in het toch wat vlakke punkgenre nog een heel afwisselende plaat weet te maken. Bij de eerste luisterbeurt denk je nog 'dit heb ik al tig keer gehoord', maar bij nader inzien is het juist de diversiteit aan nummers die dit album zo sterk maakt als 'ie is.

Deze keer is het namelijk eens niet onbeperkt gaan met die banaan, hoewel veel punkers daar misschien geen probleem mee hebben, maar hier en daar komen nu eens elementen van country en zelfs surfmuziek om de hoek kijken. Nu is dit op de plaat niet zo experimenteel als je misschien uit bovenstaande regels op zult maken, maar dat deze speldenprikjes naar andere genres 'The Winter Of Discontent' een frisse bijsmaak geven is zeker.

Wat dat betreft is deze plaat misschien wel het best te vergelijken met de Fishermans Friend-snoepjes. Want naast de overeenkomst dat dit album de L.A.-punk een frisse bijsmaak geeft, is het ook zo dat deze slechts een beperkte houdbaarheid heeft. Omdat de nummers, zoals het goede punk betaamd, nu eenmaal niet al te ingewikkeld in elkaar zitten is het niet een plaat die je blijft draaien. Maar wie dit zevende album van The Generators nu en dan eens uit de kast pakt, zal zeker onderschrijven dat we hier met sterk spul te maken hebben.

Artiest: The Generators Titel: The Winter Of Discontent Label: I Used To Fuck People Like You In Prison Records Releasedatum: 04-04-2005 Lengte: 36:55 Genre: Punk 'n Roll
The Generators - The Winter Of Discontent
1. Walking Away
2. Here I Go
3. Who is Going To Save The World?
4. Setting Sail
5. Crawling On Top
6. Room With A View
7. Lost In Transition
8. From A To Z
9. In Memory Of
10. Ten Days Away
11. Raining Ashes
12. All Brand New