Gadgets/Digital: USB Producten

Angel (Angelic1)
Er zijn natuurlijk veel varianten te verkrijgen in de USB-producten. Wij hebben er voor gekozen om drie van deze producten eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

USB Watch  – 128 MB
Alle belangrijke data voortaan om je pols. Beschermd door een wachtwoord kun je zelfs pincodes, telefoonnummers, toegangscodes en wachtwoorden opslaan! Niemand zal vermoeden dat je voldoende opslagcapaciteit om je pols draagt om een complete encyclopedie op te slaan. Naast de presentatie van je nieuwe campagne, de financiële gegevens van de laatste vijf jaar.
De leessnelheid van het geheugen is 1.000 Kb/sec. De schrijfsnelheid 920 Kb/sec. De analoge horloges zijn waterdicht tot een diepte van minimaal 30 meter. Vanzelfsprekend zijn ze ook shock-proof en antistatisch. En met de USB-aansluiting die keurig in de horlogeband is verwerkt, kan het horloge met iedere hedendaagse computer worden verbonden. Met Windows XP als besturingssysteem, hoef je zelfs niets te installeren. Windows herkent het horloge automatisch en je kunt meteen beginnen met lezen en schrijven van het geheugen. De Xonix horloges zijn voorzien van een NAND Gate Data Flash memory van Samsung of Toshiba. Op de wijzerplaat is een LED geplaatst die de activiteit van het geheugen weergeeft. Het uurwerk is van gerenommeerde kwaliteit (Citizen 2035) met batterijen die (bij normaal gebruik) drie jaar meegaan. Op alle horloges wordt een fabrieksgarantie verleend van twee jaar. Het horloge is ook verkrijgbaar met ingebouwde MP3-speler.

Prijs bij USB-Hype 46,40 euro.

SwissMemory - 128 MB
De SwissMemory is een high-performance draagbare data-opslagstick en wordt automatisch geïnstalleerd als onafhankelijke schijf via Plug & Play, zodra deze in de USB-poort van een computer wordt gestopt.


De SwissMemory bevat:

· Memory-stick 128 MB
· Lemmet
· Nagelvijl met Schroevendraaier
· Schaartje
· Ballpoint-pen
· LED
· Ring

De Secure-LOCK software beveiligt de data tegen onbevoegde toegang.

Prijs bij USB-Hype 85,70 euro.

USB Pen - 128 MB
De USB Pen is een robuust model met in het bovenste deel een memory stick.


Specificaties:

· Draagbaar geheugen, eenvoudig te gebruiken USB interface
· Geen drivers benodigd (behalve bij Win 98)
· Geen externe voedingsbron benodigd
· Veilige opslag van data dmv. wachtwoord functie
· Schrijven en wissen meer dan 1 miljoen keer mogelijk
· Data kan langer dan 10 jaar worden bewaard

De pen is ook verkrijgbaar in 64MB, 256MB en 512MB.

Prijs bij USB-Hype 30,35