DVD: Guus Meeuwis in concert

koei

Guus staat vooral bekend als student. Tijdens zijn studie rechten in Tilburg vormt hij samen met een aantal studievrienden de band Guus Meeuwis & Vagant, vernoemd naar hun stamcafé in Tilburg. In augustus 1994 doet de band mee aan het AHC studenten songfestival in Leiden dat zij winnen met het zelfgeschreven liedje 'het is een nacht...' Het liedje belandt op een compilatie-CD en wordt verspreid onder studenten en wordt ook opgepikt door het Tilburgse uitgaansleven.

Vervolgens wordt de band gespot door een talentenscout die het liedje op single uitbrengt. Het liedje wordt dé zomerhit van 1995 en staat 37 weken lang in de mega top 50.

Na 'het is een nacht...' kwam Per Spoor (ook wel bekend als Kedeng kedeng) dat ook een succes werd en het daarop volgende debuutalbum kwam binnen op de eerste plaats van de album top 100.

In november 1997 verschijnt Schilderij, het tweede album van Guus Meeuwis & Vagant met daarop de hits 'ik tel tot 3','t dondert en 't bliksemt' en 'ik wil met je lachen'. Het album krijgt goud. Hierna volgt het derde album: 1 voor allen.

Na dit derde album komt er begin 2001 een eind aan Guus Meeuwis & Vagant en begint Guus met een solocarrière. In september 2002 verschijnt zijn solodebuutalbum. Hierop staan in tegenstelling tot de eerdere CD's met Vagant waar ook veel feestnummers op stonden, meer serieuze liedjes.

Nu, tien jaar na het begin, zijn er een CD en een DVD verschenen met alle successen tot nu. De CD is een compilatie, terwijl de DVD een registratie is van een concert dat werd gegeven in Bussum. Meer over deze DVD kan je lezen op de volgende pagina.